Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Legile de campanie și „Fan Clubul DNA“

ro

06 Sep, 2014 00:00 1765 Marime text
Legea migrației politice este, așa cum se aștepta poate tot românul realist, o altă găselniță de campanie. Unii îi spun strategie, premierul Victor Ponta a  numit-o „necesitate“, pentru noi, alegătorii de rând, nu este decât o încercare subtilă de manipulare, în timp ce pentru aleșii locali aceasta se va transforma, cu siguranță, într-o măsură coercitivă.

Presa vuiește, de ceva vreme încoace, că primarul X însoțit de n consilieri pleacă de la partidul lui nea Nelu la cel al mătușii Vica în nu știu care colț de Românie pitorească. Fără a avea habar de manevrele care se fac la nivel național cu astfel de măsuri luate peste noapte, cei care au fost până acum sub impulsul persecuției pe motiv că nu e „de-al nostru“ se grăbesc să fugă la distinsul partid care „amenință“ pe toată lumea că va conduce România și care, tot el spune, va da și prezidențiabilul românilor. Nimic rău că a ajuns la un astfel de nivel de consolidare pentru respectiva formațiune politică. Însă „strategiile“ guvernamentale gândite, cel puțin în momentul de față, doar pentru a-și întări artificial statutul de lider nu vor da rezultate pe termen lung, din contră...

E drept că pentru cei care au luat decizia de a le da mână liberă primarilor și consilierilor să alerge de la un partid la altul pentru a avea liniște și pentru a-și asigura permanența într-un fotoliu călduț de conducător de urbe, iar pentru partid, un confortabil scor electoral, aceasta este o prioritate în prag de alegeri prezidențiale. Ce ne facem însă cu poporul, cu societatea românească, pe care aleșii neamului, în loc să o scoată din acest malaxor al răului în care s-a afundat de 25 de ani, o îngroapă tot mai mult, direct sau indirect? De ce nu, domnilor conducători de țară, o lege care să limiteze numărul de mandate la primari, că oricum sunt mult prea mulți în zilele noastre care stau mai mult pe la DNA decât în primărie? Asta în cazul în care tot vreți să schimbați ceva la țara asta! De ce nu promovați oameni noi, străini de apucăturile celor care și-au făcut un țel în viață din a fi primari, de ce nu aduceți oamenii capabili ai acestei țări, mulți dintre ei tineri care stau cu bagajul făcut în așteptarea unui telefon de la un angajator din nu știu care colț de lume uitată, oameni care au ajuns să-și dorească doar să plece, nu contează unde. Da, e drept că aceștia nu pot fi atât de ușor de manipulat, aceștia vor să aibă un cuvânt de spus și nu să fie simple marionete care să atribuie contracte și să inaugureze zece metri de șosea ori de câte ori vrea șeful să mai facă o baie de mulțime în comuna Afumații din Deal. Dacă din palatele de la București nu se vede, din țară vă putem spune că de asta are nevoie societatea românească, de conducători noi, da, dar în niciun caz de tertipuri legislative ieftine. Dacă vă doriți, domnilor, să fiți doar conducători noi, cu apucături vechi, să moșteniți mai departe răul implantat cu atâta măiestrie de înaintașii domniilor voastre, să alergați numai după voturi în schimbul unui mic garnisit cu bere sau al pachetelor blestemate care au îndobitocit poporul, dacă vă doriți, domnilor, să păstoriți, în final, aceeași turmă din „Fan Clubul DNA“, nu ne motivați cu nimic să vă votăm.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii