Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Laura Codruța Kovesi, subiectul momentului. România, împărțită în două tabere

ro

24 Feb, 2018 00:00 2096 Marime text
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este de câteva săptămâni în centrul unui imens scandal. Totul a început atunci când procurorul DNA Mihaiela Iorga a acuzat-o pe șefa Anticorupției de „dirijarea dosarelor“. Acuzațiile au fost urmate de înregistrările făcute publice de fostul deputat PSD Vlad Cosma. Potrivit acestuia, procurorii DNA Ploiești ar fi falsificat dosare în care Cosma era implicat. Ulterior, Sebastian Ghiță a declarat public că procurorul-șef îl vizita la domiciliu.
 
Tudorel Toader, plecat în acea perioadă în Japonia, a fost nevoit să-și întrerupă vizita de lucru pentru a întocmi un raport legat de activitățile DNA și, totodată, pentru a se pronunța în privința Laurei Codruța Kovesi.
 
În conferința de presă susținută joi, după zeci de minute de monolog, ministrul Justiției a declarat că va cere revocarea procurorului-șef al DNA. Cel care ia decizia finală este însă președintele Klaus Iohannis, care și-a exprimat susținerea față de Kovesi.
 
După anunțul făcut de Tudorel Toader, oamenii au ieșit în stradă în mai multe orașe ale țării pentru a protesta împotriva deciziei. „DNA să vină să vă ia“, „Nu scăpați!“, „Hoții“,
„Tudorel, demisia!“ au fost doar câteva dintre mesajele scandate de români.
 
Laura Codruța Kovesi a fost apreciată pentru discursul ireproșabil susținut pe 14 februarie, un discurs de două ore în care a răspuns tuturor întrebărilor jurnaliștilor. Tot atunci, Kovesi a declarat că nu-și va da demisia.
Comisia Europeană a afirmat, vineri, că urmărește „cu îngrijorare“ ultimele evoluții ale Justiției din România.
 
Tot în cursul zilei de vineri, 135 de procurori din cadrul DNA și-au declarat susținerea față de șefa DNA. În scrisoarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii condamnă demersul lui Tudorel Toader și cer să le fie apărată reputația profesională.
Dacă acest scandal DNA este un „festival disperat al inculpaților“, așa cum a afirmat Laura Codruța Kovesi, rămâne la aprecierea noastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii