Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial La mulți ani, femei!

ro

08 Mar, 2021 00:00 3452 Marime text


Astăzi celebrăm femeile! Deși acest lucru ar trebui făcut în fiecare zi, data de 8 martie ne aduce aminte mai profund de realizările femeilor din comunitate/ țară/ lume și ne face să conștintizăm de discriminările și violențele care din păcate își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.
 
Ca scurtă introducere, Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.
 
Tot la această dată sărbătorim și Ziua Mamei. Ziua mamei se sărbătorea încă de pe vremea zeilor din Olimp, în cadrul unui festival dedicat zeităţilor pe nume Rhea în Grecia Antică.
 
Anul acesta, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Parlamentul European evidențiază rolul primordial al femeilor pe durata crizei Covid-19. Femeile se află în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus și pentru că sunt majoritare în sectorul sanitar.
 
Propun la introspecție. Să ascultăm poveștile femeilor din viața noastră, să ne uităm în istorie la femeile puternice care au schimbat lumea și să țintim cât mai sus. Poate sună clișeic dar acum ca niciodată este timpul nostru. Totul ne este pus la dispoziție. Avem modele în întreaga lume care au reușit imposibilul iar asta trebuie să ne dea aripi să facem tot ceea ce ne propunem. Și chiar dacă eșuăm vom ridica fruntea și o vom luam de la capăt.
La mulți ani, femei! La mulți ani, mame! 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii