Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial La FC Viitorul, aşchia nu sare departe de trunchi! Ce vrăji vor mai face puştii?

ro

20 Apr, 2019 00:00 1958 Marime text
După ce a stabilit numeroase recorduri în fotbal, prin prisma performanţelor realizate raportat la vârsta jucătorilor săi (şi într-un timp scurt), totul culminând cu titlul de campioană a României (la numai opt ani de la înfiinţarea clubului), FC Viitorul atrage atenţia şi dintr-un alt punct de vedere, numărul jucătorilor ai căror taţi sau alte rude au fost mari fotbalişti.
 
Având în ADN creşterea, promovarea şi lansarea în fotbalul mare a tinerelor talente, FC Viitorul este mediul propice pentru dezvoltarea fotbalistică a tinerilor jucători, care se simt ca peştele în apă la clubul constănţean. Toţi cei care vin spun că au ales Viitorul pentru că este echipa la care li se dă cel mai mare credit tinerilor şi pentru a lucra sub comanda lui Gică Hagi. Iar, între atâţia tineri, nu aveau cum să nu înflorească şi copii de foşti mari fotbalişti.
 
Exemplul cel mai la îndemână este Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi. Tânărul căpitan al Viitorului a pornit pe drumul său pentru a duce mai departe în fotbal numele greu pe care îl poartă, iar de la meci la meci Ianis e tot mai bun. Apoi e Răzvan Marin (fiul lui Petre Marin), cel mai bun produs de export (până acum) al FC Viitorul, transferat întâi la Standard Liege, iar apoi la celebrul club olandez Ajax Amsterdam. În prezent, alături de Ianis în echipă mai sunt Rivaldinho (fiul celebrului Rivaldo), George Ganea (băiatul lui Ionel Ganea) sau Denis Drăguş (fiul fostului atacant Mihai Drăguş). Toţi au marcat goluri importante pentru echipă, iar unele chiar spectaculoase. Să ne aducem aminte numai de cele două reuşite din partida de campionat, de la Ovidiu, cu CSU Craiova. Au punctat Ianis (cu acel trasor de la 25 de metri) şi Rivaldinho, care a fost la locul potrivit în faţa porţii, la capătul unei acţiuni purtate rapid pe traseul Ianis - George Ganea!
 
La FC Viitorul a jucat şi francezul Kevin Boli (nepotul celebrului Basile Boli), iar portarul Alexandru Buzbuchi e rudă cu fostul fotbalist şi antrenor Emanoil Haşoti. Aşchia nu sare departe de trunchi la clubul lui Hagi! Oare la meciul de duminică, cu FCSB, ce vrăji vor mai face puştii?
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii