Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Înfrângerea Simonei Halep de la Roland Garros, privită şi altfel

ro

08 Jun, 2019 00:00 2232 Marime text

Simona Halep nu a reuşit să-şi apere trofeul la Roland Garros, pierzând surprinzător în sferturi în faţa unei tinere de numai 17 ani, Amanda Anisimova, din SUA, mult mai slab clasată în ierarhia mondială (pe 51, faţă de 3 - Simona). În ţară, eşecul campioanei din Constanţa, care îi va aduce acesteia o cădere de cinci locuri în clasamentul WTA, până pe opt, a strâns fel de fel de comentarii.
 
Nimic de zis, înfrângerea a fost una dureroasă, puştoaica impunându-se în numai două seturi, 6-2, 6-4! Simona a încercat să revină în setul secund, iar în inimile fanilor a încolţit speranţa că vor fi iar martori la una dintre revenirile de senzaţie ale jucătoarei de pe litoral, care a ieşit până acum de mai multe ori cu bine din situaţii aparent imposibile. Însă, acum, nu a mai fost aşa. Simona a pierdut, va coborî de luni în clasament, dar nu a făcut o tragedie din aceasta, se pregăteşte de următoarele turnee.
 
Sigur, toţi aşteptam o victorie contra tinerei din SUA. Eşecul a dezamăgit, nu-i vorbă, însă cariera Simonei nu s-a încheiat odată cu acest meci. Au mai fost astfel de partide, în care o tânără reuşeşte să învingă o mare campioană. Şi Simona a fost în această postură. Bine, nu era aşa de tânără ca Anisimova, dar să ne amintim de acel Turneu al Campioanelor din 2014 în care, din postura de ocupantă a locului patru WTA, Simona a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams (locul unu în lume). Simona avea 23 de ani şi s-a impus cu un ireal 6-0, 6-2 în meciul cu o Serena care, în acea perioadă, conducea clar tenisul feminin.
 
S-a comentat mult, cum spuneam, pe marginea eşecului Simonei din partida cu Anisimova, s-au oferit explicaţii şi s-au avansat soluţii pentru jocul viitor al constănţencei, dar eu aş vrea să subliniez şi altceva. În ciuda unor astfel de scurtcircuite, care au mai apărut, Simona se menţine totuşi de ani buni (peste cinci) în top 10 WTA, în care se află neîntrerupt din 24 ianuarie 2014! Are astfel 279 de săptămâni între cele mai bune zece jucătoare ale lumii, ceea ce, categoric, nu-i lucru puţin. Plus că a stat mult timp pe locul întâi, 64 de săptămâni, ocupând astfel poziţia a zecea în topul all-time.
 
Nu în ultimul rând, chiar dacă a cedat neaşteptat în sferturi la Roland Garros, Simona a fost totuşi singura jucătoare din top cinci care a ajuns în această fază. În semifinale au pătruns sportivele de pe locurile 51 (Amanda Anisimova), 8 (Ashleigh Barty), 38 (Marketa Vondrousova) şi 26 (Johanna Konta).
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii