Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Indicii că vara este în apropiere! Cum va arăta Constanţa în cel mai scurt timp

ro

20 May, 2016 00:00 2059 Marime text


Îţi convine sau nu, vara este după colţ! Anotimpul riscului ridicat de cancer de piele, al insolaţiilor sau al toxiinfecţiilor de la mici este la un pas distanţă. Este tardiv deja să o putem împiedica să ajungă şi la noi! Cu siguranţă vara are şi părţile ei frumoase, însă constănţeanul parcă mai merită câteva luni de vreme rea numai ca să nu fie nevoit să asculte hituri de vară fără valoare sau să se calce prea mult în picioare cu aproapele său. Semnele sunt de pe acum certe!
 
Individul cu maioul mulat pe „burtică“ ce se dezmiardă cu mâna pe buric. Cu siguranţă îl ştim cu toţii şi îl observăm an de an, odată cu temperaturile ridicate din termometre. Speri ca anul acesta să fie puţin diferit, să îşi fi făcut şi el o familie sau să-şi fi luat un job. Cum s-a încălzit puţin afară, ce să vezi? Mergi puţin pe stradă şi ghici cu cine te întâlneşti? Este chiar „individul-fenomen“, ce are mai mult chef ca oricând. Un crac de la blugii de firmă este suflecat, maioul este la locul lui, pe burtică, şi pare într-o stare de deplină mulţumire sufletească. Însă staţi liniştiţi, constănţeni, o să fiţi şi voi fericiţi! Căldura nu ţine mai mult de patru luni!
 
Emanaţia plăcută sau neplăcută a grătarelor. Fiindcă o să începi să dormi cu geamul deschis, o să te trezeşti cu mult fum în apartament sau în casă. Cauţi repede ceva să îţi acoperi nasul, însă realizezi că acel miros de mititei ţi-a făcut cam foame. Te uiţi pe fereastră şi îl observi pe individul cu maioul mulat pe burtică şi pe prietenii lui. Şi nu scapi doar cu o singură dimineaţă de acest gen! Nu! Pentru că, atunci când este căldură, individul simte nevoia să facă şi mai cald!
 
Un alt semn că vara este după colţ sunt mâinile suspendate pe geamul maşinii. Şi de ce să nu le vedem atârnate în toată frumuseţea lor fără de seamăn? De la umăr, dacă se poate! Să se vadă şi ceasul, ghiulul, unghia de la degetul mic până la asfalt şi tatuajele. Nu le-au ţinut, săracii, închise în toată perioada asta mai proastă a vremii?
 
Constănţenii îi vor mai observa în această perioadă şi pe masculii în sandale, pentru că aceşti pantofi permit unghiilor, care arată de parcă au fost tăiate de un tâmplar cu Parkinson, să indispună plaje întregi.
 
De asemenea, orice mijloc de transport în comun va fi plin de bătrâne care leşină mai mult decât la moaşte. Aerul este greu! Însă nu ar trebui să dăm vina pe lipsa aerului condiţionat, ci să ne „focusăm” pe lipsa deodorantului. Sau măcar a apei şi a săpunului!
 
Şi un ultim semn prezentat: pielea decojită. Îi ştim pe acei oameni care noaptea petrec de nu ştiu ce e cu ei, iar ziua adorm pe plajă şi se prăjesc precum hamsiile. Arată ca nişte raci proaspăt opăriţi, iar pe pielea lor începe năpârlirea. Şi bineînţeles că au câte o puicuţă care trage de acea coajă şi care nu are grijă să o strângă.
 
Luaţi-vă nervii de oţel de acasă şi înfruntaţi ceea ce urmează! Individul cu maioul pe burtică va pleca în aproximativ patru luni. Nu va dura prea mult!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii