Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Înconjurați-vă cu persoanele potrivite

ro

17 Dec, 2020 00:00 4864 Marime text

Oamenii sunt ființe sociale. Cercul nostru de  prieteni ne definește. Proverbul „Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” nu este gândit la întâmplare.
 
Regele Solomon al Israelului scria: ,,Pășește alături de un înțelept și vei deveni ințelept, căci cel ce îi însoțește pe nesăbuiti va avea de suferit.”
 
Cu toții ne-am dorit la un moment dat sa fim cei mai inteligenți din încăpere. Totuși, dacă suntem mereu cea mai inteligentă persoană din grupul nostru, acest lucru ne poate limita potențialul. Avem nevoie de oameni care să ne ajute să evoluăm, fie că vorbim despre un profesor, un mentor, membri ai familiei sau prieteni apropiați. Cercul potrivit ridică ștacheta și ne face să avem așteptări mai mari de la noi înșine.
 
Atunci când ne înconjurăm cu persoane pozitive și de succes, de la care avem ce învăța, putem deveni cea mai bună variantă a noastră. Speakerul motivațional Jim Rohn spune că  suntem media celor cinci persoane cu care petrecem cel mai mult timp. Gândiți-vă care sunt acele persoane în viața dumneavoastră și în ce mod vă influențează.
 
Oamenii alături de care ne petrecem timpul ne formează. Acele persoane determină ce conversații domină în atenția noastră. În cele din urmă, gândirea și comportamentul nostru vor fi similare.
 
Darren Hardy evidențiază că potrivit cercetărilor efectuate de psihologul social Dr. David McClelland de la Harvard, persoanele cu care vă asociați în mod obișnuit, determină până la 95 la sută din succesul sau eșecul în viață. Surprinzător, nu-i așa?
 
În cartea sa, Puterea prezentului, Eckhart Tolle spune o poveste interesantă despre ceea ce înseamnă să ai un maestru spiritual.
 
„Când un buștean care abia a început să ardă este pus lângă altul care arde puternic și, după un timp, este separat din nou, el va arde mult mai intens. La urma urmei, este același foc. A fi un astfel de foc este una dintre funcțiile unui maestru spiritual.”- Eckhart Tolle
 
După părerea mea, relația cu acei oameni de succes din jurul nostru, ar trebui să funcționeze în același mod.
 
Dezvoltarea personală nu se termină atunci când susțineți ultimul examen, ci ar trebui practicată până în ultima clipă a vieții. Acel om care a încetat să se dezvolte este ca și mort. În această perioadă petrecem mai mult timp în casă, iar acest lucru poate fi privit ca o oportunitate. Este momentul potrivit pentru a ne dezvolta, a citi cărțile pe care nu am avut timp să le citim până acum, a discuta despre ideile noastre, a participa la un curs online cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune, a ne înscrie într-un club de public speaking, unde putem întâlni oameni extraordinari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionel 16 Dec, 2020 22:08 Mi-a placut mult ideea ca cine încetează sa se dezvolte este "ca si mort"! Are sens si subscriu! Felicitări pentru articol! 👏