Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Închideți mall-urile, nu școlile, data viitoare!

ro

15 Feb, 2021 00:00 4119 Marime text
  • Școala nu este suficientă în format online. Oricât de dedicați ar fi profesorii (iar mulți dintre ei chiar sunt), școlile reprezintă mai mult decât locul unde mergi pentru a ți se oferi informația.
  • Școlile sunt, totodată, locul unde copiii învață prima oară să fie singuri în societate, fără părinții lor. Învață să se supună unor reguli de comportament, învață să se descurce fără părinți în situații date, învață să socializeze și să lege prietenii.

Azi, 15 februarie 2021, se împlinește o săptămână de la redeschiderea școlilor cu prezența elevilor efectivă la școală, în timpul orelor de curs. Firește, nu toți au revenit în bănci, ci, acolo unde situația epidemiologică nu permite, s-au întors la școală doar preșcolarii, elevii ciclului primar și elevii din anii terminali de studiu. În anumite zone, nici măcar aceștia.
 
Totul, din cauza incidenței cazurilor noi de Covid-19 din localitățile respective.
 
Invitat în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a precizat vineri, 12 februarie 2021, că „nu școala a fost vinovată pentru creșterea incidenței“.
 
În acest context, inspectorul școlar general al județului a amintit despre prezența semnificativă a oamenilor în stațiunile montane, de pildă, din aceste zile, dar și despre aglomerațiile din mall-uri.
 
În ce mă privește, eu cred că nu școlile ar trebui închise, ci, dacă este neapărată nevoie, atunci există alte activități ce ar putea fi restrânse, în loc de cele educative.
 
Școala nu este suficientă în format online, din punctul meu de vedere. Oricât de dedicați ar fi profesorii (iar mulți dintre ei chiar sunt), școlile reprezintă mai mult decât locul unde mergi pentru a ți se oferi informația.
 
Școlile sunt, totodată, locul unde copiii învață prima oară să fie singuri în societate, fără părinții lor. Învață să se supună unor reguli de comportament, învață să se descurce fără părinți în situații date, învață să socializeze și să lege prietenii.
 
Iar toate aceste lucruri, indispensabile pentru un viitor adult sănătos psihic, nu se pot transmite prin mediul online.
 
La școală, copiii stau cu măștile pe chip și distanțați. Inclusiv orele de sport le fac cu masca pe față.
 
În mall-uri, este o cu totul altă poveste.
 
Zilnic sunt informări de la autorități cu privire la localuri amendate pentru că nu au respectat măsurile anti-Covid în vigoare.
 
Nu militez pentru închiderea mall-urilor, căci sunt conștient că economia ar fi afectată, sunt conștient că sunt oameni ce își desfășoară activitatea în acest sector și au nevoie de locurile de muncă.
 
Însă sunt de părere că, dacă aș avea de ales, aș alege să închidem mall-urile și nu școlile.
 
Citește și:
 
Amenzi usturătoare pentru constănțenii care nu respectă măsurile anti-COVID
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii