Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Încă prea mici pentru un război atât de mare

ro

05 Aug, 2017 00:00 2593 Marime text
România a ieşit rănită din războiul fotbalistic pentru cucerirea Europei. Rând pe rând, FC Viitorul (în Liga Campionilor), Astra Giurgiu, CSU Craiova şi Dinamo (în Europa League) au părăsit frontul pe care au luptat. Doar plutonul FCSB se mai află în linia întâi şi urmează să dea asaltul decisiv pentru pătrunderea în grupele Ligii. Celelalte trupe s-au arătat încă prea mici pentru un război atât de mare. FC Viitorul însă nu şi-a epuizat de tot muniţia şi continuă bătălia în play-off-ul Europa League.
 
Campioană a României, FC Viitorul a întâlnit în turul trei preliminar al Ligii Campionilor campioana Ciprului, Apoel Nicosia, iar după partida tur, pe care a câştigat-o cu 1-0 la Ovidiu, era cotată cu cele mai mari şanse, dintre toate participantele din România, la calificarea în turul următor, în cazul ei play-off-ul Ligii Campionilor. Până la urmă, echipa lui Hagi era singura reprezentantă a Ligii 1 care se impusese în prima manşă, iar jocul fusese unul dătător de speranţe, cu gol şi mai multe ocazii ratate.
 
În plus, tinerii de la FC Viitorul trecuseră prin experienţa câştigării unui campionat, iar echipa, întărită cu câţiva oameni cu destule meciuri în întrecerile europene, spera la un parcurs european mai lung ca în sezonul trecut, când fusese eliminată de Gent, după 0-5 (în Belgia) şi 0-0 la Ovidiu. Iar semnele erau bune, victorie (prima europeană din istoria clubului, în plus, şi în Liga Campionilor) şi speranţe pentru returul de la Nicosia. În Cipru însă, a ieşit rău, gazdele impunându-se cu 4-0 şi mergând mai departe în Ligă!
 
Meciul are o istorie aparte însă, decizându-se abia în prelungiri, după ce, la finele a 90 de minute de joc, scorul a fost numai 1-0 pentru Apoel. Mai mult, FC Viitorul a ratat cu mare uşurinţă, în momente-cheie, câteva oportunităţi foarte mari de gol, care ar fi îndreptat soarta meciului şi a calificării în play-off în direcţia sa. Odată ce timpul trecea şi devenea evident că vor urma prelungirile, mă gândeam că FC Viitorul va avea un avantaj, prin prisma mediei de vârste mai scăzute, ceea ar fi trebuit să-i ofere rezerve superioare de energie. Aceasta cu atât mai mult cu cât, faţă de campioana României, care disputase şi trei meciuri de campionat, Apoel nici nu începuse întrecerea internă!
 
Ce s-a întâmplat însă la Nicosia arată că, repet, FC Viitorul e încă prea mică pentru un război atât de mare precum cel din Liga Campionilor şi că, la acest nivel, contează mult experienţa, capitol la care Apoel, cu o echipă formată în proporţie covârşitoare din străini, a fost în faţă. Astfel că, după primul gol primit, care i-a turnat plumb în ghete, Viitorul a cedat, ajungându-se apoi ca în startul primei reprize de prelungiri să primească pumn după pumn, iar soarta partidei să fie pecetluită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii