Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Flacăra violet de la prezidenţiale sau de ce ocultismul vinde orice gogoaşă

ro

25 Sep, 2014 00:00 1716 Marime text
Cu toţii ne amintim frenezia de acum cinci ani, din aceeaşi perioadă în care alegerile prezidenţiale băteau la uşă. Cine poate uita de legendara flacără violet, de celebrele atacuri energetice, de numele lui Aliodor Manolea?

Spirite nevăzute şi puteri supraomeneşti au fost, în viziunea unora, responsabile pentru înfrângerea de la acea vreme a lui Geoană şi reconfirmarea lui Băsescu în fruntea ţării. Deja celebrele vrăjitoare, urmaşele Mamei Omida, au început să acapareze spaţiul media şi să îşi dea cu presupusul despre candidaţii prezidenţiabili. Care e mai frumos, care e mai cu moţ, care are cununiile legate şi tot aşa. Nici astrologii, numerologii, şi astfel de „fantasmagorici“ nu se vor lăsa mai prejos în perioada următoare se vor face tot felul de previziuni, care de care mai haioase ori mai sumbre, scenarii apocaliptice şi răsturnări de situaţie demne de romane de science fiction.

Dar alegerile de pe meleagurile mioriticie nu sunt primele care au început frenezia paranormală. Nici pe departe. Oare câţi ştiu, de pildă, că Ronald Reagan, preşedintele american care a exercitat unul dintre cele puternice mandate prezidenţiale din secolul al XX-lea, înainte de a părăsi Biroul Oval, cel mai puternic om de pe planetă apela frecvent la sfaturile unui astrolog chiar şi pentru rezolvarea unor probleme de importanţă mondială. Joan Quigley a devenit astrologul personal al primei doamne, Nancy Reagan. Tot Joan a fost persoana care îl sfătuia pe Ronald Reagan şi care întocmea „Hărţi astrale“ ce arătau nu doar minusurile, ci şi plusurile din viaţa preşedintelui. Ba chiar, susţin americanii, prima doamnă ar fi apelat la astrolog pentru a planifica deplasările întregului personal al Casei Albe. Şi despre Hillary Clinton, prima doamnă a Americii şi ulterior candidată pentru Casa Albă, se spune că ar fi apelat la câteva şedinţe de „vrăji“ cu un „guru“ specializat în religia „New Age“. Cât adevăr şi câtă mistificare este în jurul acestor practici ancestrale? Merlin, vrăjitorul personal al Regelui Arthur este poate cel mai cunoscut exemplu despre persoanele care stau în spatele conducătorilor.

În orice caz, România este poate una dintre ţările în care subiectele ce ţin de vrăjitorie vând în orice împrejurare. Aşadar, să nu ne mire dacă va începe sarabanda vrăjitoarelor, descântătoarelor, dezlegătoarelor, prezicătoarelor de orice fel, căci flacăra violet, sau de orice culoare va fi în această ediţie a prezidenţialelor, va arde mereu în mintea alegătorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii