Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Filmuleţele cu agresiuni în şcoli. Adevăraţii umiliţi

ro

13 Jun, 2017 00:00 4212 Marime text
De câteva zile circulă un filmuleţ în mediul online cu două adolescente care agresează o altă fată. Sincer, nu am urmărit imaginile, pentru că astfel de „pelicule“, alături de cele cu adolescenţi făcând sex în baia şcolii sau altundeva ori cu liceeni (sau copii mai mici) umilindu-se între ei, îmi provoacă greaţă. Poate e un cuvânt cam dur, însă exact asta simt când văd / aud / citesc ceva de genul „Imagini inedite! Adolescentă bătută de colege în curtea şcolii“ (etc.).
 
Şi nici nu pot crede că altcineva se aşteaptă la o altă reacţie din partea receptorului filmuleţelor de acest gen. Iar aici îi includ şi pe „creatorii“ filmelor. Ce anume, mai precis, speră să obţină filmând şi diseminând astfel de imagini? Recunoaştere pe plan naţional? Nici măcar! Aceea, dacă există, e rezervată strict protagoniştilor. Nimeni nu îl menţionează vreodată, în vreo ştire de gen, pe „Lache Flauşat - cel care a filmat totul“. Nimănui nu-i pasă de el/ea.
 
E destul de rău că se bat adolescenţii între ei, nu mai avem nevoie să şi imortalizăm astfel de momente penibile prin filmuleţe şi mai penibile. Îmi cer scuze dacă utilizez un limbaj cam dur, dar, sincer, nu mai pot cu filmuleţele de genul acesta şi cu „protagoniştii“ lor. Iar aici mă refer la agresori, care, din punctul meu de vedere, sunt adevăraţii umiliţi ai acestor imagini. De ce? Pentru că putem doar să ne imaginăm de nivelul inadaptării sociale de care suferă şi care îi împinge la astfel de gesturi teribiliste, penibile, de a atrage atenţia.
 
Iar cei care filmează sunt umiliţii „de mâna a doua“ - clar, strigă şi ei penibil şi disperat după atenţie, însă ori sunt prea laşi să îşi asume prim-planul, ori sunt mai deştepţi un pic decât agresorii pentru a risca aşa momente penibile în „palmares“.
 
Cred că, în momentul în care vom începe să „citim“ şi să tratăm filmuleţele de acest gen în adevărata baie de penibil şi teribilism în care se scaldă autorii şi agresorii lor prin ele, acestea vor înceta să mai fie luate drept un simbol, o dovadă, o mărturie a „muşchilor“ pe care şi-i flexează „şmecherii“ şcolii. Să vedeţi cum se va termina atunci brusc moda asta dezgustătoare a filmuleţelor cu agresiuni. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii