Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Fii prezent în viața ta! Este foarte important

ro

12 Oct, 2020 00:00 3689 Marime text

Trăim într un flux continuu, și, ceea ce e cel mai dur, pare că trăim pe pilot automat. Face tot ce avem de făcut într-un ritm alert și ne-am format o gamă largă de automatisme.
 
Nu mai conștientizăm realmente ce facem, și nu mai suntem atenți la activitățile pe care le desfășurăm, indiferent că ne aflăm acasă sau la locul de muncă. Greșim foarte mult că nu trăim în prezent! Ne gândim mereu și cu orice prilej, la trecut, la viitor, la orice, mai puțin la momentul de acum, care contează cu adevarat.
 
Fie că vrem, fie că nu, viața trece! Și nu se mai întoarce pentru a ne oferi șansa de a corecta greșelile făcute, conștient sau nu, de către fiecare dintre noi. Nu trebuie să lăsăm viața să treacă pe lânga noi, și trebuie neapărat să  începem sa fim prezenți în viața noastră, în fiecare moment, în fiecare clipă.  Doar așa vom învăța să ne trăim viața cu adevărat! Merită!
 
În opinia psihologului Andra Tănăsescu, oamenii sunt tot mai nefericiţi deoarece proiectează orice acţiune pe care o întreprind într-un scenariu al viitorului, iar cele mai afectate dimensiuni sunt relaţiile sau viaţa sentimentală.
 
Specialistul este de părere că dacă ne “capturăm” mintea un timp îndelungat în proiecţii ale viitorului, se vor instala stări dăunătoare pentru sănătatea noastră, precum anxietatea şi depresia.Învață sa trăiești în prezent și o sa te dezvolți permanent. Alege pentru tine o formă de relaxare care te deconecteaza de agitația de zi cu zi, cum ar fi yoga, pilates, jogging.
 
Dă-ți voie sa faci lucruri pe care ți le interziceai candva, de exemplu, gradinarit, pictat, cantat, sculptat, citește cat mai mult sau ascultă DVD-uri și audiobook-uri motivaționale și de relaxare. Singura modalitate prin care poți să-ți asiguri un viitor fericit este să fii fericit in prezent!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii