Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Fenomenul apelurilor false la 112! Poliţia Română avertizează cetăţenii

ro

26 Aug, 2019 00:00 1869 Marime text
Din ce în ce mai multe apeluri false au fost înregistrate la numărul unic de urgenţe 112, după cazul Caracal. Autorităţile au fost puse pe jar vineri după apelul unei adolescente din Constanţa care a sunat de 13 ori la 112 spunând că este sechestrată într-un apartament din cartierul Drumul Taberei. Alerta falsă a mobilizat timp de mai bine de şase ore, zeci de poliţişti şi jandarmi în capitală.

Ultimul caz a fost înregistrat duminică. O femeie ar fi furat portofelul iubitului său, din judeţul Sibiu, apoi a plecat cu fiica sa la un alt bărbat, în Braşov. Ea a transmis apoi mesaje către rude, spunând că a fost răpită, iar tatăl ei, din Bacău, a sunat la 112 pentru a anunţa autorităţile. 
 
Poliţia Română cere populaţiei să nu mai apeleze la 112 decât dacă este o urgenţă. Potrivit statisticilor, din totalul apelurilor la 112 - 45% sunt urgenţe reale, iar 55% non-urgenţe.

Totodată, ministrul Mihai Fifor propune sancţiuni mai aspre pentru glumeţii care apelează inutil la 112 şi pune în mişcare dispozitivele ale căror costuri sunt mari. Amintim că, în prezent, amenda pentru apelurile false este de 500 de lei. O ordonanţă de urgenţă privind înăsprirea sancţiunilor va fi propusă în zilele ce urmează.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii