Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Felicitări, Hagi, Viitorul sună bine!

ro

15 May, 2017 00:00 3030 Marime text
FC Viitorul este campioana României, la opt ani de la înfiinţare! Habar n-am şi nici nu-mi pasă ce va rezolva FCSB la TAS, şi o spun ca stelistă încă din 1986, când adevărata Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni.
 
Chiar dacă părerea mea este doar o picătură într-un ocean sau poate nici măcar, fără doar şi poate, Viitorul lui Hagi a meritat să câştige.
Din păcate, după euforia nopţii de sâmbătă, constat cu tristeţe că prea mulţi nu-i respectă meritele lui Hagi şi se grăbesc să cânte prohodul Viitorului în Liga Campionilor.
Spre deosebire de George Becali, care a preluat de-a gata, cu un palmares uriaş, Steaua Bucureşti, Hagi a scos bani din buzunar, a căutat sponsori şi a creat o şcoală de fotbal şi o echipă, pornind de la zero.
 
După cinci ani pe prima scenă a fotbalului românesc, Viitorul, cel mai puternic club din România la copii şi juniori, câştigă, cumva firesc, campionatul seniorilor, demonstrând că, iată, şi în fotbalul îngropat de dosare penale, condamnări şi descinderi cu mascaţi există speranţă!
Există speranţă ca, pe viitor, România să aibă un campionat mai puţin anost, fără vedete de carton, fără meciuri cumpărate, doar cu suporteri, sponsori şi jucători de bun-simţ.
 
Apropo de bun-simţ, un laudatio pentru Victor Râmniceanu, portarul Viitorului, jucătorul numărul 1 al echipei în ultima etapă a play-off-ului şi un băiat tânăr şi extrem de talentat, care, din tricoul de campion al României, şi-a găsit timp şi a cerut scuze tuturor pe care i-a „vexat“ vreodată prin intermediul declaraţiilor. Este senzaţional, pentru că, dincolo de un caracter frumos, aceşti tineri au avut de învăţat ce înseamnă fairplay-ul de la un mare campion: patronul, antrenorul, „tatăl” sever, dur sau, din contră, înţelegător şi iertător, de la Hagi!
 
Aceşti debutanţi talentaţi, dar neluaţi în seamă de nimeni (slavă Domnului că a fost aşa) au reuşit să se transforme în caractere puternice, să devină bărbaţi. Mulţi se grăbesc să se întrebe ce-o să facă Viitorul în etapele Ligii europene (Viitorul intră în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume în turul 3 preliminar pe traseul campioanelor). Exact ce ar fi făcut sau ce vor face şi celelalte echipe, cum este cazul FCSB, ocupanta locului secund în Liga 1, care intră în Liga Campionilor în acelaşi tur, însă pe partea de tablou a non-campioanelor. 
 
Gheorghe Hagi a declarat, ieri-dimineaţă, că FC Viitorul a câştigat titlul în Liga I cu un buget de play-out, afirmând că, în cazul în care jucători precum Coman, Nedelcu sau Benzar ar pleca, aceştia ar putea fi înlocuiţi imediat cu alţii din lotul academiei sale. Poate că Viitorul are nevoie şi de transferuri, dar cel mai mult are nevoie de încrederea şi susţinerea suporterilor, să câştige experienţă internaţională şi să se maturizeze ca echipă.
 
De la o stelistă, din 1986, echipă tânără, motivată şi de viitor, primiţi felicitări! Aveţi grijă de voi şi de succesul acesta!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii