Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Examenele de Bacalaureat, între check-in pe Facebook şi seriozitate

ro

13 Jul, 2017 00:00 3035 Marime text
De la an la an, rezultatele examenului de Bacalaureat se îmbunătăţesc. Cel puţin aşa susţine Ministerul Educaţiei. Însă, în fiecare an, există licee în care niciun absolvent nu promovează Bacalaureatul. Licee în care rata de promovare este zero!
 
Iată că, anul acesta, la Constanţa, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, sunt unităţi de învăţământ cu rată de promovare zero la examenele de absolvire. Acestea sunt Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros“ şi Liceul Teoretic „Educational Center“. Există şi licee în judeţul Constanţa în care câte un singur candidat a promovat Bacalaureatul! De ce mai funcţionează atunci aceste unităţi de învăţământ dacă nu ating nici măcar un prag minim de performanţă?
 
Nu este o noutate faptul că învăţământul românesc merge prost de foarte mult timp. Mai ales că, de la an la an, totul se schimbă. Miniştrii care se perindă pe la Educaţie vor să-şi pună amprenta pe sistemul de învăţământ şi schimbă, uneori din temelii, ceea ce au moştenit de la cei aflaţi anterior în funcţiile respective. Dacă înainte se ştia cum se susţin examenele, cum se organizează, care este ponderea notelor, care este structura anului şcolar, acum, odată cu inovaţia, totul este diferit. Totul se schimbă. În fiecare an, apare ceva nou, care îi dă peste cap pe elevi, profesori şi părinţi. Iată că şi rezultatele de la Bacalaureat, care sunt rodul muncii elevilor, a cadrelor didactice, a mai-marilor învăţământului românesc, reflectă starea sistemului de învăţământ din România.
 
Din păcate, pentru mulţi tineri, Bacalaureatul a fost doar o distracţie. Au ajuns la examen relaxaţi, fără pic de emoţii, unii nepregătiţi, alţii mizând pe noroc. Tinerii au spus bancuri, şi-au dat check-in pe Facebook, că doar aşa e în vogă. Puţini au luat în serios examenele de maturitate, care sunt un moment al bilanţului celor patru ani de liceu, un moment în care îşi pot măsura cunoştinţele acumulate. Vina este a noastră, a tuturor. A părinţilor, a elevilor, a cadrelor didactice, dar şi a celor care ţin frâiele Ministerului Educaţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MARIAN IORGA 13 Jul, 2017 08:44 Parerea mea este ca rata de promovare a crescut nu datorita faptului ca se invata mai mult ci mai degraba subiectelor din ce in ce mai usoare, repet este doar parerea mea si o sustin ca unul care a vazut subiectele catorva materii date la examen, unul care am luat acest examen al maturitatii cum i se mai zice in 1981.