Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Dor de Farul! Un tablou al iubirii „alb-albastre“ desăvârşit, din care a lipsit doar victoria

ro

16 Apr, 2018 00:00 3386 Marime text

La primul meci oficial în Liga a 3-a susţinut pe stadionul „Farul“ (şi ce meci, derby-ul promovării cu Progresul 1944 Spartac!), SSC Farul Constanţa a fost înconjurată de o mare de iubire alb-albastră. Ca în vremurile bune, arena din strada Primăverii, templul fotbalului constănţean, a reînviat, readusă la viaţă de 5.000 de oameni care au dus dorul partidelor oficiale pe „Farul“.
 
Până la meciul de sâmbătă, SSC Farul şi-a susţinut meciurile de pe teren propriu din Liga a 3-a la Techirghiol, în condiţiile în care stadionul „Farul“ nu era omologat pentru partidele din eşalonul al treilea. „Marinarii“ au beneficiat la Techirghiol de condiţii bune, iar meciurile le-au încheiat toate cu victorii. Au avut şi fanii alături, însă nicăieri nu-i ca acasă, pe stadionul „Farul“. Iar momentul revenirii pe arena atât de dragă tuturor fariştilor a sosit sâmbătă. Galeria în peluza cu tabela, tribunele A pline. Un tablou al iubirii alb-albastre desăvârşit, din care a lipsit doar victoria. Şi ce bine începuse meciul! Cu gol al SSC Farul în minutul 1, care pe unii dintre fani i-a înlăcrimat.
 
Atmosfera de pe sâmbătă, de pe „Farul“, chiar dacă nu au fost deschise decât puţine sectoare de tribună (din raţiuni de siguranţă), a amintit, păstrând proporţiile prezenţei spectatorilor, de cea de la marile meciuri găzduite în istoria recentă a arenei constănţene. Scandări, unele preluate din galerie şi de tribuna A, gălăgie atât de reconfortantă şi de aşteptată pe „Farul“ (un stadion care, la un moment dat, din pricina gradului de degradare, părea condamnat la tăcere), presiune pe adversari şi, ce-i mai important, susţinerea SSC Farul până la ultimul fluier al arbitrului, în ciuda scorului defavorabil.
 
SSC Farul a ratat victoria sâmbătă, iar prima şansă la promovare o are acum Progresul 1944 Spartac, însă „marinarii“ tot au rămas cu un câştig după acest meci: atmosfera şi suporterii. Echipa a tânjit după sprijinul şi iubirea fanilor, pe stadionul „Farul“, iar suporterii au făcut toate sacrificiile pentru a fi iar alături de iubirea vieţii lor. La cât s-au implicat în igienizarea şi readucerea stadionului la stadiul de omologare, meritau o atmosferă precum cea de sâmbătă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii