Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Diferenţa dintre salvatori şi faptele lor de eroism. Poliţistul Aurelian Coliş, anonimul Adrian Ciureanu şi şoferul beat de la Ambulanţă

ro

11 Aug, 2017 00:00 3336 Marime text
În ultimele zile, am avut parte, pe litoral, în apă şi pe uscat, de fapte ale apropiaţilor noştri la care nici nu ne-am fi gândit vreodată.
 
Una este cea a poliţistului Aurelian Coliş, de la Rutiera Constanţa, care a intervenit cu mâinile goale la un accident petrecut pe A4 şi, cu priceperea pe care i-a dat-o activitatea din stradă, a salvat două din cele trei vieţi aflate în pericol.
 
Motiv pentru care, în mediul online, se vehiculează ideea ca acesta să fie desemnat poliţistul anului 2017.
 
El, modest, spune că a făcut ce trebuia să facă oricine.
 
Aşa este. Dar de aici până la a face este cale lungă.
 
Un alt caz care a uluit România este cel în care protagonist este Adrian Ciureanu, din judeţul Argeş.
 
Tânărul de 30 de ani care nu a ezitat să se arunce în valurile înalte şi furioase pentru a salva viaţa unei copile şi a mamei sale inconştiente care venise să se distreze la mare.
 
Fără să-i pese de sfaturile salvamarilor, şi-a luat şi fata, să arate ce vitează este ea şi cum nu se teme de nimic.
 
Acum, salvatorul este în pământ, ea a rămas cu remuşcările.
 
Dacă o avea cel puţin remuşcări, căci, din câte ştim noi, nici măcar nu s-a arătat pe acolo, ci a tulit-o ca orice borfaş de rând, în loc să stea zile întregi cu lumânări aprinse la căpătâiul salvatorului ei şi al copilului căruia i-a dat viaţă şi de care trebuie să aibă grijă.
 
Ehe! Dar vor mai trece ani şi ani până ne-om dezmetici şi ne-om da seama că marea este nesătulă şi abia aşteaptă bezmetici pe care să-i înghită.
 
Dar pentru că tot veni vorba de salvatori, trebuie să spunem că, tot zilele trecute, am mai avut parte de un soi anume de salvator.
 
Plătit să fie salvator. Nu de ocazie, precum cei de dinainte.
 
Un şofer de la Ambulanţa Judeţului Constanţa. Pulbere de beat, în misiune, desigur.
Ştiţi, este cel care pune sirenele şi girofarul când îndrăznim să fim în faţa lui şi este obligatoriu să îi facem loc, pentru că el se grăbeşte nu cu victima, ci să ajungă mai repede să mai tragă o duşcă.
 
Pentru că, asemenea oricărui meseriaş de şofer, el numai atunci conduce corect: când trage un cocârţ şi se urcă la volan.
 
Ce viteaz e salvatorul nostru de la Ambulanţă în astfel de situaţii! Cine mai este ca el?
 
Dar asta este viaţa: avem salvatori şi salvatori!
 
Citeşte şi: 
 
Să ajutăm o fată minunată și o colegă de milioane Drama care a înfiorat România. Apelul disperat al unei prietene de familie a eroului de la Mangalia
 
Poliţist-erou. Coliş Aurelian este poliţistul care a ajuns primul la cumplitul accident de pe autostrada A4 (galerie foto+video)
 
Șoferul de la Ambulanța Mangalia prins băut la volan a fost reținut. Aceeași măsură a fost luată și pentru un turist din București depistat beat în trafic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii