Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Dezinvoltura penalilor de a candida

ro

05 Feb, 2016 00:00 3225 Marime text
Ideea mea era să scriu azi despre proiectul Primăriei municipiului Constanţa privitor la câinii fără stăpân. Şi mă gândeam că toţi activiştii care se dădeau cu fundul de asfalt prin Constanţa se vor repezi la padocul din Viile Noi să apuce câte-un câine. N-a fost să fie. Și ne-au demonstrat activiştii că iar sunt vorbitori: pe stradă, la TV-uri, la ziare etc.
 
Când e vorba de fapte, uităm de Bursuc, de Fănel, de Gigi. De orice căţel care i-a făcut celebri.
 
În fine. Nu asta este problema. Problema este că au început lansările de candidaturi. Cu startul înainte de fluierul oficial. Dar cea mai deranjantă este dezinvoltura candidaţilor penali. Care se întorc de unde au fost izgoniţi şi vor să fie iar pe postul care i-a făcut penali. Cum s-a întâmplat acum câteva zile, cu unul condamnat pentru delapidare.
 
Delapidare. Ca orice vânzătoare de la o tarabă care fură cinci lei seara, că nu are destui să-şi îmbrace copiii care pleacă dimineaţa la şcoală.
Și-a lansat candidatura sub culoarea roşie după ce a fost condamnat şi disponibilizat de la primărie de prefect.
 
Nu-i spun numele, că nu este necesar. Pentru că nu e şi nu va fi singurul. Tot vor fi din ăştia care au trecut pe lângă cătuşe, dar le zdrăngăne pe la ureche, în continuare, pentru că încă nu au fost date la fier vechi. Nici nu au fost scoase din dotarea celor care trebuie să le pună de mâinile penalilor. Și nici nu au ruginit. Sunt funcţionale. Și cu ele vor fi duşi mulţi la dubă.
 
Dar nu. Ei nu se lasă. Ei vor să fie primari, pentru că nu sunt vinovaţi. Nu sunt: chiar dacă instanţa a decis altceva. Aaa! Daaa! Și-i auzi cum răcnesc: „Este decizie politică. Sunt nevinovat!“. De zici că ar fi buricul globului şi toată lumea stă să-i facă penalului dosare politice.
 
P.S. Referitor la câinii adoptaţi. Eu şi familia mea avem patru. Cu martori. Doi mi-au fost oferiţi, de pe stradă, de Cecilia Zărea şi Manuela Moldoveanu. Sunt căţeii noştri de bază: Leo şi Ros. Pe altul, Rex, mi l-a dat Teo Tucan, fost redactor la Adevărul de Constanţa, şi îl am, ca şi pe cei doi, la Tuzla. Și mai are şi băiatul meu unul, pe Max, care a ajuns un uriaş; l-a găsit prin Coiciu, nu ştiu exact pe unde. Ceea ce ştiu este că a stat o zi la noi, în curtea redacţiei, până a venit şi l-a dus acasă.
Eee… Dar eu nu sunt activist pro căţei. Alţii sunt.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • chivu andrei 05 Feb, 2016 10:47 cunosc eu oameni din grupul de iubitori animale care au infiat zeci de caini - o prietena apropiata plateste chirie chiar la curtea unui batran pentru a tine caini la el - pacat ca nu luati si cateva interviuri celor in cauza - eu unul am alergat cu pastilele si cu seirgile cu solutii impotrica capuselor in mana dupa ei pe camp - acum cateva zile eram la poarta biobazei cu masina plina de cartoane ptr ultimii sterilizati - dar alti prieteni sunt mult mai implicati - articolul cred ca nu este bine documentat - - - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1493287964297472.1073741837.1460508844242051&type=3