Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Desfrâu, divorţ, neascultare, adulter, curvie, beţie. Păcatele popilor din Constanţa sau cui am pupat mâna atâta timp!

ro

24 Jun, 2016 00:00 3810 Marime text
 

Ieri, Arhiepiscopia Tomisului a publicat, pe site-ul propriu, lista preoţilor caterisiţi, dar şi a celor care şi-au pierdut dreptul de a săvârşi slujbe, de a purta ţinuta clericală, cu posibilitatea de a ocupa un post neclerical pentru activităţile social-filantropice, cultural-educaţionale sau de a fi cântăreţ bisericesc. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au făcut publice păcatele pentru care au fost sancţionaţi clericii, dar şi poze care îi înfăţişează pe aceştia!    
 
Oare prin acest gest mai-marii Arhiepiscopiei Tomisului vor să-i atenţioneze pe ceilalţi preoţi de ceea ce li se poate întâmpla pentru neascultare? Oare le pregătesc ceva clericilor care slujesc? Rămâne de văzut cine va mai intra pe „lista neagră” a Arhiepiscopiei.

Printre faptele pentru care aceştia au fost caterisiţi se numără: căderea şi persistenţa în păcatul desfrâului, divorţul, tăinuirea demnităţii preoţiei în faţa ierarhului, săvârşirea de ierurgii fără a avea dreptul de a oficia slujbe, neascultarea de autorităţile bisericeşti, gestionarea incorectă, în interes propriu, a unităţii bisericeşti în care au slujit, calomnierea şi acuzele neîntemeiate la adresa clerului şi a organelor superioare bisericeşti, îndeplinirea cu rea-credinţă a îndatoririlor impuse de legiuirile bisericeşti, îndeletnicirea cu afaceri potrivnice chemării preoţeşti, neglijenţa în îndeplinirea datoriilor bisericeşti, impunerea cu forţa a plăţii serviciilor religioase, incorectitudini săvârşite în afaceri oficiale, adulter, curvie, defăimarea ierarhului lor, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precum şi chemarea acestuia şi a Arhiepiscopiei în instanţele de judecată ale statului, deţinere de arme, tulburarea liniştii şi a rânduielilor bisericeşti ş.a.
 
Dintre păcatele acestora, Arhiepiscopia aminteşte: adulter, beţie în formă continuată, nerespectarea Mărturisirii, neascultare de autorităţile bisericeşti, fapte săvârşite contra moralei creştine, ordinii publice şi bunei-cuviinţe, divorţ, recăsătorire şi oficierea cununiei religioase, desfrâu, refuzul împăcării cu soţia, părăsirea parohiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii