Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce facem ceea ce facem? Toate au o explicație

ro

27 Mar, 2021 00:00 3448 Marime text

 
 
Motivația exprimă faptul că la baza conduitei umane se afla întotdeauna un ansamblu de mobiluri – trebuinte, tendințe, afecte, interese, intenții, idealuri – care susțin realizarea anumitor acțiuni, fapte, atitudini.
 
Ori de câte ori alegi să faci ceva, ai o motivație, dar poate nu ești conștient de ea. Ajungi sa faci lucrurile fie pentru că cei din jurul tău o fac , și, clar, nu vrei ca tu să fii mai prejos , fie pentru că vrei să ajungi undeva doar pentru că toată lumea consideră că e un "must"(trebuie), sau, nu în ultimul rând, fie că acel lucru te-ar face să fii mai la modă, mai cool (crezi tu), cum este exprimarea în limbajul tineresc.
 
Când vrei să te apuci să faci ceva, indiferent ce, să te întrebi mereu: De ce vrei sa o faci?  Care este realul motiv?
 
Esti fericit doar cand te gândești la munca pe care o depui pentru a obține ce ti-ai propus sau doar pentru ca te gandești că acel lucru te poate face faimos? Esti entuziasmat sa creezi lucruri noi sau le faci doar pentru ca asta ti-ar aduce multi bani si lumea te va admira?
 
Un exemplu interesant în acest sens îl constituie o carte a lui Simon Sinek în care acesta spunea că cee ce ne motivează să ne ridicăm dimineața din pat, nu e ceea ce facem propriu-zis, ci motivele pentru care facem acele lucruri.
 
Știm foarte bine cat de greu este să împingi pe cineva la acțiune, mai ales daca trebuie sa folosesti numai puterea convingerii si nu ai instrumentele pentru a-l constrânge. Fiecare om acționeaza pentru motivele lui, nu pentru ale noastre. vei observa ca motivele tale – sanatate, relaxare, fericire, implinire – sunt vazute diferit de cei din jurul tau si ei folosesc cai diferite pentru a le castiga si mentine.
 
Lucrurile facute din si cu pasiune sunt cele care te vor duce acolo unde trebuie, asa ca intreaba-te de fiecare data care este motivatia din spatele fiecarui lucru pe care vrei sa-l întreprinzi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii