Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce au crescut infectările cu noul coronavirus?

ro

22 Jun, 2020 00:00 4583 Marime text

Mai țineți minte ziua de 16 martie? Stăteam pe canapea și ascultam anunțul prin care ne anunțau autoritățile că intrăm în stare de urgență. Pe 18 martie aveam avion către Spania. Evident toate planurile au fost date peste cap. Dar ce o să rețin eu din acea zi este nedumerirea pe care am simțit-o în momentul în care am auzit că nu mai am voie afară din casă, fără declarație pe propria răspundere.

În secunda doi, m-am gândit la mama, care nu avea poate tot ce avea nevoie, pentru că i-am repetat zile întregi să nu se ducă în debandada care era prin hipermarketuri. Drojdie cumpărată în exces, făină și hârtie igienică. Cam de asta au nevoie oamenii pe timp de pandemie, se pare.
Îmi era frică de situația în care ea nu ar fi luat în serios anunțurile. O linișteam la telefon și îi făceam comenzi online care să îi ajungă acasă. Nu a ieșit din casă mai deloc. Nici eu. Maxim până la magazin și doar înarmată cu mască, mănuși și sticluța de dezinfectant.

Am învățat să gătesc cam orice nu știam. Îmi fac chiar și frappe și alte nebunii pe care le comandam la terase.
Și totuși, în ultima săptămână tot cresc infectările. Iar la întrebarea de ce, am un singur răspuns. Lumea a uitat senzația pe care am avut-o cu toții pe 16 martie. Relaxarea restricțiilor a determinat relaxarea oamenilor cu privire la virusul SARS-CoV-2. Trebuie să fim precauți pentru că încă circulă comunitar, iar riscul de infectare este mare.
Poate tu ești un om sănătos, dar vecina ta de 80 de ani este în grupă de risc, mama ta este în grupă de risc, bunicii tăi la fel. Nu trebuie să ne gândim doar la noi când luăm o decizie să ne protejăm colectiv, ci la cei dragi nouă, care ar avea de suferit.
Hai să nu retrăim ziua de 16 martie și să ne facem bine împreună!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 22 Jun, 2020 14:37 Daca trebuie sa ne gandim la parintii si bunicii nostri ,uitati zilnic pe str.Stefan cel Mare cum sute de batrani stau insirati sa-si plateasca ratele la Casa de Ajutor ( ? ) Reciproc a Pensionarilor ! Niste reporteri cu mai mult curaj ar trebui sa anlizeze putin situatia aceasta ! De ce ”batranii ”ce conduc aceasta CARP nu faciliteaza si plata on-line a ratelor ? Au gasit in schimb niste banci catre care sunt invitati pensionarii sa faca depuneri ,dar cu plata de comisioane ptr.depunere si mai ales stand la coada in strada in fata bancilor ....