Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cum a vrut un oficial din Ministerul Educaţiei să transforme şcoala în pension pentru fete

ro

24 Oct, 2015 00:00 1651 Marime text
Un secretar de stat din Ministerul Educaţiei a şocat opinia publică, declarând, marţi, la Deva, într-o conferinţă de presă, că ar dori să introducă în scoli cursuri în care fetele să înveţe „să meargă frumos şi să ştie să fie gazde bune, să înveţe cum se serveşte ceaiul“. Vorbim despre Vasile Şalaru, membru al ALDE, care ar dori introducerea unei educaţii de pension pentru elevele din România.
 
Vasile Şalaru, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, nu s-a mulţumit doar să ofere sfaturi despre ce ar trebui să studieze elevele din România, pe un curriculum separat de cel al colegilor lor de sex masculin, ci a oferit şi un motto după care acestea să se ghideze. „Pieptul în faţă, dosul în spate, să leşine băieţii“, a concluzionat Şalaru. Ce-i drept, la două zile după ce a făcut aceste afirmaţii, secretarul de stat şi-a dat demisia. Vasile Şalaru a ţinut să sublinieze însă că a fost interpretat greşit, pentru că el intenţiona să introducă în şcoli cursuri în care fetele să înveţe să „meargă pe tocuri, să danseze vals şi tango şi să ştie să fie gazde bune“. Cu toate că a încercat să dreagă busuiocul, precizând că, din perspectiva lui, această latură a învăţământului românesc a fost total neglijată, iar aceste ore de consiliere le pot ajuta pe eleve să se integreze mai bine în societate, declaraţiile sale i-au scandalizat pe reprezentanţii elevilor şi studenţilor.
 
În ultimii ani, învăţământul românesc a fost zguduit de mai multe scandaluri. De la cele legate de şpagă, acte de violenţă şi consum de etnobotanice, la cele cu tentă sexuală. De parcă acestea nu ar fi de ajuns, iată că, un secretarul de stat vine cu astfel de declaraţii care şochează. Cum ar fi ca fetele să înveţe în şcoli „să meargă pe tocuri, să danseze vals şi tango şi să ştie să fie gazde bune“. Într-un cuvânt, „pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii“ - declaraţie atribuită aceleiaşi persoane.
 
Vasile Şalaru şi-a pus cenuşă-n cap şi şi-a dat, joi, demisia. Dar declaraţiile lui rămân. Şi mai rămâne gustul amar că cineva din Ministerul Educaţiei intenţiona să transforme şcoala românească, şi aşa blamată în ultimul timp, într-un aşa-zis... pension.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii