Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cultura la zdub, în timp ce păcănelele umblă libere pe stradă

ro

08 Oct, 2020 00:00 6042 Marime text

A fost odată ca niciodată, într-un colț de rai cu munți, mare, mâncare bună și băuturi spirtoase, o prea-frumoasă țară. Totuși, în țară umbla liberă cultura, pericol pentru toți locuitorii care erau speriați că prin cultură se pot infecta cu un virus urât.

SARS-CoV-2 a afectat întreaga planetă, dar în această țară, după cum au precizat specialiștii la nivel înalt, umblă, mai ales, prin locațiile care promovează cultura. Așa că acești specialiști au decis închiderea teatrelor, cinematografelor și restaurantelor în Capitală, însă au ales să nu închidă sălile de jocuri de noroc.
De ce? Nici noi nu am înțeles.

Acesta nu este un basm cu tineri curajoși și zmei, ci o Românie contemporană, unde anumite măsuri pot fi cel puțin controversate. Alimentarea teoriilor conspirației vine din aceste decizii imprecise, haotice și fără să aibă logică. Alegerea de a închise pentru o perioadă restaurantele, teatrele și cinematografele din București, dar au precizat în mod expres că sălile de jocuri de noroc rămân deschise a ridicat multe semne de întrebare.

Așteptăm cu interes niște măsuri în localități care să prevină răspândirea virusului care a infectat zeci de mii de români, și milioane de alți oameni în afara țării. Până atunci, ne relaxăm cu basmele pe care autoritățile ni le prezintă drept „măsuri inteligente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii