Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Copii bătuţi în grădiniţe şi băgaţi în spital din cauza mâncării proaste

ro

01 Aug, 2016 00:00 3701 Marime text


Ştiţi ce nu pot eu să înţeleg, sincer? Tupeul românului! Staţi să ne înţelegem de la bun început. În sinea mea, sunt mai degrabă naţionalistă, îmi iubesc ţara şi îmi plac şi majoritatea oamenilor de pe aici (deşi, recunosc, mai mult îmi plăceau cei de dinaintea noastră, pe care, din păcate, i-am întâlnit numai în cărţi). Revenind la subiect, însă, eu chiar nu pot să înţeleg cât tupeu au unii (să nu zic altfel), mai ales dintre cei care, în propria viziune, „s-au ajuns“, şi de câtă indolenţă (să nu spun altfel) dau dovadă când vine vorba să îşi bată joc de alţii, eventual pe banii lor.
 
Aceasta e o constatare mai veche, dar de fiecare dată când se reconfirmă mă umplu de aceeaşi indignare şi de aceeaşi lipsă de comprehensiune: cum e, frate, posibil ca nişte oameni să plătească unor aşa-zişi specialişti o căruţă de bani pentru un anumit serviciu, iar „specialiştii“ să îşi bată joc de ei pe banii lor?!
 
Cel mai recent exemplu în acest sens, pentru mine, a fost ieri, când s-a aflat în presă de un nou caz de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Venus, în urma căruia şase copii au ajuns la spital. Concret, este vorba despre un hotel de patru stele (atenţie, patru stele, asta ar fi trebuit să garanteze măcar sănătatea celor care aleg să meargă acolo, dacă nu chiar confortul), situat într-una dintre staţiunile de pe litoralul românesc preferate mai ales de turiştii cu micuţi, de familişti.
 
Bun, legat de cele patru stele, cred că ne-am lămurit ce „garant“ al securităţii şi al bunăstării turiştilor reprezintă ele în fapt. Până la urmă, un astfel de incident se putea produce oriunde, indiferent de numărul de stele, margarete, floare de-nu-mă-uita, ori ce standarde mai au unităţile de cazare şi alimentaţie. Dacă e să ai ghinion, poţi fi un afacerist de succes ori un neica nimeni şi tot la fel te va lovi.
 
Cu toate acestea, nici măcar despre asta nu este vorba. Şocant, găsesc eu, este faptul că nu mai departe de săptămâna trecută un caz similar, să nu zic identic, a avut loc tot aici. Atunci, 15 persoane au ajuns la spital. Poftim?
 
Păi, cum, oamenii ăştia îi bagă pe alţii în spital săptămânal şi treaba merge? Nu se iau nişte măsuri?
 
Iar aici ajungem la tupeul de care vorbeam la început. Similar, din punctul meu de vedere, celor pe care îl afişează, mai nou, mulţi dintre cei cu grădiniţele private, care le iau părinţilor fără să clipească milioane de lei vechi pe lună, teoretic pentru buna îngrijire a copilului, iar apoi se apucă să îi urecheze ori chiar să îi ciomăgească (Doamne fereşte!) pe cei mici, în cotloanele unde nu bat camerele de luat vederi.
 
Oameni buni, în ce lume trăim? Repet, mi-e dragă România, mi-s dragi românii, dar de prea multe ori avem ocazia să asistăm la astfel de „mostre“ de tupeu pur, în care suntem luaţi drept fraieri. Şi pe banii noştri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii