Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce să le dăm copiilor? Parcuri, nu parcări!

ro

12 Apr, 2018 00:00 2675 Marime text

De la bun început, vreau să precizez că nu sunt nicidecum împotriva construirii de parcări noi în Constanţa. Din contră. Oraşul suprasufocat de autoturismele parcate pe orice colţişor de asfalt sau iarbă are mare nevoie de parcări noi. Dar asta e o discuţie pentru altă dată.
 
Azi vreau să scriu despre parcuri, nu parcări, în raport de copii. Şi, sincer, am ajuns la această opoziţie după ce am văzut foarte mulţi copii, de diverse vârste, însoţiţi de părinţi ori de prieteni (cei mai mărişori), jucându-se în parcările feluritelor super- sau hipermarketuri din oraş.
 
Cu trotinete, triciclete, role sau biciclete, copiii constănţeni iau cu asalt parcările hipermarketurilor. Nu vi se face un pic jenă, domnilor politicieni, că, deşi plătim taxele şi impozitele locale, copiii noştri nu beneficiază de spaţii verzi şi locuri de joacă adecvate? Nu vă pare rău că v-aţi bătut şi vă bateţi joc în continuare de parcuri cum vă bateţi joc de sărmanul Cazino? Chiar nu vă crapă obrazul de ruşine că în al doilea oraş al ţării (vezi Doamne!) copiii aleargă (supravegheaţi, cu băgare de seamă la maşini) în parcări?
 
Pe bune? Da, pe bune... Să vă mai întreb ce se mai întâmplă cu jalnicele locuri de joacă din Constanţa, unde cauciucuri jerpelite ţin loc de leagăne, iar în locul căluţilor din metal au rămas doar arcurile, înfăţişând un sumbru tablou - „Natură moartă - fier vechi“? Să risc să vă întreb de Parcul Arheologic, sufocat de gunoaie şi cu focarul de infecţie ce odinioară întruchipa „Arenele Romane“?
 
Mai bine întrebaţi-vă singuri, domnilor politicieni! Iar apoi întrebaţi-vă şi ce puteţi face în privinţa asta şi apucaţi-vă efectiv de făcut!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii