Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce rezoluții am pe 2021 - niciuna!

ro

18 Jan, 2021 00:00 2827 Marime text

Anul trecut pe vremea asta îmi creionasem în minte lista de dorințe pentru anul 2020. Îmi doream ca tata să se vindece miraculos de cancer, să călătoresc mai mult, să citesc mai mult și chiar să mă apuc și de sală.
 
Deși ianuarie a părut un început de an promițător m-a lovit luna februarie și moartea tatălui meu ca mai apoi să mă doboare și martie care venea cu lockdown-ul mondial și cu nesiguranța zilei de mâine.
 
După un an greu și incert pentru mulți dintre noi, iată ca a venit un nou început. Și ca orice nou început simți nevoia să-ți marchezi niște puncte după care să te ghidezi restul anului însă rezoluțiile pe anul 2021 sunt: niciuna!
 
Incertitudinea anului trecut mă face să nu mă mai aventurez în a face planuri/ rezoluții/ listă de dorințe și mă îndeamnă să iau totul ca atare. Potrivit studiului Unlock privind trendurile pentru 2021, după un an marcat de pandemie, aproape 70% dintre români confirmă nevoia de frumos, iar 69% sunt de parere că tot mai mulți oameni învață să se bucure de micile plăceri ale vieții.
 
Independența emoțională va fi importantă pentru 66% dintre participanții la studiu, 63% dintre ei fiind în situația de a-și testa vulnerabilitatea în sensul recăpătării umanității, tot în această direcție 61% dintre ei fiind în căutarea autenticității atât în interacţiunile pe care le au, cât şi în produsele şi mărcile pe care le folosesc.
 
Mai mult, 68% dintre repondenți confirmă nevoia unui timp de reflecție, iar 65%, a unei deconectări de la stimulii și influențele externe pentru „reîncărcarea bateriilor”. 66% cred că este momentul căutării de sine, 65% sunt de părere că oamenii așteaptă mai mult și fac o analiză mult mai aprofundată a situației înainte de a lua decizii importante, în timp ce 61% văd în jur tendința oamenilor de a trăi mai mult în prezent și de a se reconecta cu realitatea apropiată.
 
Până la urmă asta ne întrebăm cu toții: mai rău decat 2020 ce poate fi? Extratereștrii?!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii