Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce-avem noi aici? Un candidat (chiar) surpriză al PSD Constanţa. Profilul?

ro

24 Sep, 2015 00:00 1651 Marime text
Toată lumea se zbate pentru postul de primar lăsat vacant de Radu Mazăre. Dar şi pentru cel al lui Nicuşor Constantinescu, care este aproape vacant. Fiecare vede în fiecare un posibil candidat.

La bursa bârfelor, cel mai bine cotat şi plasat este Decebal Făgădău, actualul primar interimar. La Consiliul Judeţean, toată lumea crede că vicele Cristinel Dragomir va fi şi candidatul pentru Consiliul Judeţean. Pentru funcţia de preşedinte.

Dar toată lumea se şi dezumflă repede când îşi aminteşte că ambii candidaţi posibili au făcut parte din trupa Mazăre-Constantinescu şi că orice vorbă spusă în campanie se poate întoarce împotriva lor.
Totodată, lumea crede că ambii candidaţi sunt formaţi după chipul şi asemănarea mentorilor lor, iar dezlipirea de ei este grea de tot. O povară pe care o vor duce ani buni, în cârcă, de acum încolo.
 
Dar, ca întotdeauna, apar şi candidaţii-surpriză. În cazul nostru, acesta este, deocamdată, Marius Horia Ţuţuianu. Consilier judeţean şi om de afaceri. Un om modest, de altfel, ca apariţii publice. Are vreo 40 de ani. Nu ştiu dacă are funcţie politică. De fapt, toată lumea spune că este simplu membru de partid.

Văd într-un material postat de colega mea Mihaela Ciorbaru că are venituri la vedere, conform declaraţiei sale de avere: 110.000 de lei de la SC Euxin SA Constanţa, indemnizaţia de consilier judeţean, de 8.404 lei, şi cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al SC Neptun Olimp SA, de 20.640 de lei.

Se mai arată, în materialul menţionat, că Ţuţuianu este preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Neptun Olimp SA, director general al SC Euxin SA Constanţa, dar şi membru supleant în CA-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa şi al ADI ITI Delta Dunării.

Da, îmi veţi spune: şi ce, Ţuţuianu nu este omul vechii conduceri a PSD Constanţa?
Nu de aia este în Consiliul Judeţean Constanţa? Ce, a fost pus cineva acolo aşa?... Ba da, voi fi nevoit să spun. Pentru că nu se putea nimic fără girul echipei Mazăre- Constantinescu, aşa cum ar face şi cum face orice conducere de partid. Îşi alege şi îşi numeşte oamenii pe funcţii-cheie în politică şi în instituţii, tocmai pentru a deţine controlul total.

Dar se pare că noul candidat este propus din cercurile restrânse ale partidului, tocmai pentru că nu este vizibil şi nu este erodat, cum se spune. Adică nu este trecut prin ciur şi prin dârmon. Tăvălit de presa ostilă, lăudat de presa pro, beştelit de opoziţie, măgulit de colegii care ştiu că este posibil să ajungă acolo, sus.

Aşaaa. Nu v-am spus ce era cel mai important: Ţuţuianu este văzut de unii ca viitor primar, de alţii, ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean.
Noi o luăm ca atare, o luăm şi ca variantă de lucru, dar şi ca intoxicare.
Nici nu spunem că nu ar fi aşa. Vom mai vedea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii