Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce aşi mai scoate din mânecă Gică Hagi?

ro

15 Jun, 2017 00:00 2550 Marime text
FC Viitorul a început pregătirea pentru sezonul 2017/2018 al competiţiilor, interne şi europene, la care va lua parte. Campioană a României la numai opt ani de la înfiinţare, echipa lui Gică Hagi are în faţă o mare provocare: evoluţia în Liga Campionilor, începând din preliminarii. Cum va arăta lotul constănţean?
 
Gică Hagi a afirmat în dese rânduri că structura sa fotbalistică nu va abdica de la principiul de bază, acela de club formator, adică tinerii din Academie vor primi mereu şanse şi spaţiu la prima echipă. Cum însă, în noul sezon, FC Viitorul are în faţă şi evoluţia în cea mai importantă competiţie continentală inter-cluburi, iar „Regele“ ţine ca formaţia sa să lase o impresie frumoasă, în calitate de reprezentantă a României, transferurile au în vedere şi jucători de experienţă, eventual şi cu prezenţe la echipe din străinătate sau cu multe meciuri internaţionale.
 
Astfel au ajuns, până în prezent, la FC Viitorul Ovidiu Herea şi Marius Constantin, doi jucători bine-cunoscuţi în fotbalul românesc. În ultimul timp, achiziţiile Viitorului s-au arătat inspirate, cel mai bun exemplu în acest sens fiind atacantul George Ţucudean, care s-a dovedit unul dintre aşii din mâneca lui Gică Hagi în lupta pentru titlul de campioană. Însă şi Vlad Morar, şi Florin Purece, şi Neluţ Roşu au avut rolul lor în angrenajul gândit de Hagi şi au contribuit şi ei la campania victorioasă din Liga 1, care i-a adus FC Viitorul primul titlu de campioană din istorie.
 
Ce va fi în cazul lui Herea, Marius Constantin şi ce jucători de experienţă vor mai veni? Teoretic, sunt achiziţii bune, fotbalişti de valoare, iar Hagi, ca un veritabil „vânător“, îi cunoaşte foarte bine pe toţi jucătorii din România şi ştie ce îi trebuie şi cine se potriveşte cel mai bine pentru echipă. Pe de altă parte, e de aşteptat ca şi dintre tinerii din propria pepinieră să apară noi nume, aşa cum s-au impus un Florinel Coman, un Dragoş Nedelcu, un Carlo Casap sau un Ionuţ Vână. În lotul prezent la reunirea echipei s-au regăsit fotbalişti precum Cosmin Dur-BozoancăTudor Băluţă, Radu Boboc, Alexandru Cicâldău, Robert Grecu, Paul IacobDan Panait, Ciprian Perju, Alexandru Stoica. De asemenea, la lotul de tineret al României pentru meciul oficial cu Liechtenstein s-au aflat, pe lângă Coman şi Casap, şi Arpad Tordai, Virgil Ghiţă, Andrei Ciobanu şi Alexandru Măţan. Ce aşi mai scoate din mânecă Gică Hagi?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii