Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Barca politicienilor români, în derivă

ro

22 Oct, 2015 00:00 1190 Marime text


Ce înseamnă să fii politician? Înseamnă, în primul rând, cred eu, să-ţi înţelegi instituţia. Să formulezi întrebări despre cum poţi organiza societatea mai bine. Să vii cu soluţii pentru problemele care îi afectează pe cetăţeni, câştigând astfel respectul acestora. Sărăcia, educaţia, corupţia, criminalitatea, sistemul medical, infrastructura să reprezinte mereu o prioritate. Politicianul trebuie să vadă în perspectivă şi să poate duce la bun sfârşit o discuţie cu oricine şi oricând. Nu în ultimul rând, trebuie să asculte părerea altor persoane, iar atunci când e cazul, să poată spune „nu” într-un mod respectuos.
 
Dar mai există o întrebare importantă: ce înseamnă să fii politician în România? Ei, în acest caz, s-ar putea scrie romane, care, pentru societăţile, cum să le numesc, normale, ar reprezenta o lectură din domeniul SF. Constat că a fi politician la noi în ţară înseamnă a-ţi pune problema despre cum se fac bani din afacerile cu statul. Prin urmare, politicienii români ştiu să folosească sistemul pentru a obţine rezultate... în folosul lor. Apărătorii statului român sunt cumpăraţi pe multe zerouri, fenomenul corupţiei culminând în urmărirea penală şi condamnarea mai multor lideri politici.
 
În loc să citim proiecte de lege propuse de ei, ne „delectăm” cu stenogramele care ajung în presă. Unde sunt cinstea şi simţul civic? Ce s-a întâmplat cu promisiunile din campanii? Dar cine să aibă timp să-şi mai ţină cuvântul dat, când altele sunt preocupările lor? De exemplu, şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, are timp să şi doarmă în timpul unei întâlniri cu o delegaţie din Serbia, unde îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită oficială, vara trecută. În fotografiile care au devenit virale pe Internet se poate vedea cum Dan Mihalache doarme pe scaun, cu capul pe spate, iar în jurul său, la o masă, se află mai mulţi oficiali.
 
Concluzionând, actuala clasă politică este mai departe decât niciodată de o conduită politică corectă şi demnă de urmat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii