Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Australia, victima nepăsării noastre

ro

09 Jan, 2020 00:00 2555 Marime text

Planeta ne dă semne că nu se mai poate aşa!
Schimbările climatice au transformat Australia într-o minge de foc în ultimele luni. Incendiile devastatoare care nu par să se stingă prea curând au ras de pe faţa pământului peste 8 milioane de hectare de, statele cele mai afectate fiind New South Wales, Victoria si Queensland.
 
Incendiile au început în septembrie 2019, iar în ultimele luni se estimează că aproximativ 2.000 de locuinţe au fost distruse. Cel puţin 25 de persoane au murit şi altele sunt date dispărute.
Jumătate de miliard de animale şi-au pierdut viaţa în teribilele incendii, specii întregi fiind în pericol.
 
Oraşul Sydney a fost declarat, duminică, cel mai fierbinte loc de pe Pământ, temperaturile atingând aproape 50 de grade Celsius. Mii de oameni au fugit din calea flăcărilor, în timp ce fumul gros a acoperit zone întregi iar cerul a devenit roşu.
 
Îngrijorător este faptul că fumul incendiilor din Australia a traversat Pacificul şi a ajuns în Chile şi Argentina, au confirmat serviciile meteorologice din America de Sud. Comunitatea internaţională s-a mobilizat, vedetele de la Hollywood şi sportivii lumii donând bani pentru victimele incendiilor şi pentru pompierii care se luptă cu flăcările de luni de zile.
 
România are forţe pregătite pentru a fi trimise în sprijinul Australiei, care se confruntă cu incendii devastatoare. Uniunea Europeană a activat, luni seară, Mecanismul de Protecţie Civilă, iar Ministerul român de Interne a anunţat că răspunde acestui apel.
 
Ce se întâmplă în Australia ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru liderii lumii şi chiar şi pentru noi, locuitorii planetei, care ar trebui să fim mai conştiincioşi şi mai buni cu mediul care ne înconjoară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii