Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Aştepta, aştepta, iar lumina nu mai venea…

ro

29 Aug, 2019 00:00 1946 Marime text

Stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, cel pe care îşi dispută meciurile de acasă FC Farul (Liga a 2-a), a oferit la partida cu Petrolul Ploieşti noi motive de nervi, dar şi de băşcălie. Dacă, până acum, spectatorii se arătau nemulţumiţi, printre altele, de lipsa confortului din bătrânele tribune, acum pe lista lor de plângeri s-a adăugat şi nocturna. Care e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Adică nu funcţionează. Ce paradox, echipa se numeşte Farul, dar nu are lumină!
 
Meci de tradiţie în fotbalul românesc, Farul - Petrolul a fost programat de la ora 18.00, fiind şi transmis în direct la TV. Minutele suplimentare au dus finalul partidei la ora 20.00, când începuse să se întunece, iar vizibilitatea nu mai era dintre cele mai bune. Antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, a aşteptat în zadar ca nocturna să se aprindă! După cum a mărturisit mai apoi, el nu ştia că aceasta nu mai funcţionează. Situaţia e de la finele anului trecut, se când cablurile au fost tăiate de persoane necunoscute, pentru a fi extras cuprul din ele! Făcând haz de necaz, unii dintre spectatori au luminat în tribune cu telefoanele mobile, semnalul fiind dat de fanii ploieşteni.
 
Îmi închipui ce miştouri au făcut aceştia şi au şi de ce, ei venind de pe un stadion „Ilie Oană“ care arată a OZN faţă de arena din Constanţa. Până acum, nefuncţionalitatea nocturnei de pe „Gheorghe Hagi“ nu s-a văzut, Farul nedisputând în Liga a 2-a niciun meci la oră de seară, dar confruntarea cu Petrolul a scos la iveală şi acest neajuns al stadionului. Sigur, putem vorbi şi de programarea meciului de la ora 18.00, că a fost neinspirată. Ora de start ar fi trebuit fixată mai devreme, în condiţiile în care suntem la finele lunii august, se întunecă mai devreme, iar la Constanţa nocturna nu merge. La flash interviurile de după meci, în direct de pe gazon, cei doi antrenori mai aveau puţin şi nu se mai vedeau, cuprinşi de întuneric!
Dar nu numai despre nocturnă e vorba. Ci şi de gazon, de tribune, de tabela de marcaj (la care scorul se schimbă manual, de pe o scară, ca la Liga a 4-a), de crăpăturile din ziduri, de locurile de parcare şi de altele.
 
Din orice unghi am privi situaţia, aceasta nu e deloc roză, iar vechiul stadion din strada Primăverii, aflat în domeniul public al municipiului Constanţa şi în administrarea Consiliului Local Constanţa, aduce meci de meci regretul că un oraş aşa de mare precum Constanţa nu dispune şi de o arenă sportivă pe măsură. S-a vorbit că situaţia se va îndrepta şi inclusiv un ministru a dat asigurări în acest sens. În complexul sportiv s-au făcut unele lucrări, de igienizare şi de alt gen, iar, momentan, municipalitatea așteaptă oferte pentru repararea pistei de atletism de pe stadion. Mai e însă până când Constanţa se va mândri şi ea cu un stadion de top!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii