Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Am ajuns să fim dependenți de conflicte

ro

28 Aug, 2021 00:00 3562 Marime text
  • Lumea asta are nevoie de mai multă toleranță și compasiune, și de mai puține conflicte
 
Tot mai mult, în ultima perioadă, am observat că lumea se ceartă din ce în ce mai des. Mai puțin față-n față, însă, în mediul online, este un adevărat război. Subiectul este chiar neimportant.
 
Citeam niște postări legate de religie, LGBT și vaccinare, iar în secțiunea comentarii era un adevărat haos – de la injurii și miștouri la adresa tuturor părților, chiar la amenințări și publicarea de imagini trucate cu persoanele care comentau.
 
Adică s-a ajuns la un nivel atât de ridicat de a provoca rău oamenilor și de a aprinde conflicte din orice, căci ajung să mă întreb unde a dispărut bunătatea și toleranța din oameni?
 
Da, sunt persoane religioase și persoane care nu au treabă cu spiritualitatea, dar asta nu îi face mai mult sau mai puțin oameni pe vreunul.
 
Da, sunt persoane heterosexuale, cât și LGBTQIA+, dar niciunul nu este mai puțin demn de iubire sau compasiune.
 
Și da, sunt persoane vaccinate și nevaccinate, care cred în eficiența vaccinului sau care consideră că totul este o conspirație, dar nu sunt mai puțini demni de o viață sănătoasă și normală.
Uităm că noi suntem populația unei planete care nu are nevoie de „războaie”, fie ele reale, fie ele cibernetice. În timp ce noi ne certăm pe Facebook, în Kabul au avut loc atentate unde zeci de persoane au murit, iar alte câteva sute se întreabă unde le sunt părinții, copiii, surorile, soții, frații, etc.
 
Lumea asta are nevoie de mai multă toleranță și compasiune, și de mai puține conflicte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii