Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial ALDE contra ALDE, un scandal artificial şi o poveste cu „nebuni“ capturaţi de PSD

ro

14 Mar, 2017 00:00 5526 Marime text
După liberali, le-a venit rândul şi celor de la ALDE să se dea în spectacol, că aşa-i în politică, mai ales când te baţi pe firimiturile aruncate peste gard de PSD.
 
Departe de mine să am vreo simpatie în vreuna dintre taberele liberalilor şi democraţilor, însă nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că Mircea Banias se chinuie de prin 2010 să iasă din politică pe uşa din dos! E posibil ca de data aceasta să-i iasă. Dar asta nu înseamnă mai nimic. Cine mai e Mircea Banias? Doar un personaj care nu a vrut să înţeleagă în toţi aceşti ani că toate se plătesc aici, pe pământ!

În calitate de parlamentar, nu a avut niciun rezultat notabil, ca lider de partid, n-a făcut decât să se căciulească pe dreapta şi mai ales pe stânga, pentru a rămâne parte a puzzle-ului. Ajuns la conducerea ALDE, a făcut compromisuri de dragul voturilor care aveau să-i aducă un mandat de deputat, la redistribuire.
 
A uitat brusc cum a mimat opoziţia la Mazăre şi Constantinescu şi a crezut că-i va funcţiona placa şi cu Gheorghe Donţu şi Felix Stroe. N-a fost să fie, iar colaborarea pe plan local ALDE-PSD a fost şi este doar o perdea de fum. Protocolul de colaborare a rămas doar undeva pe o hârtie, după ce PSD i-a arătat lui Banias pisica! Unde? Când? Fix la constituirea Consiliului Judeţean, când frăţiorului, Emil, i-au fost retezate aripile şi n-a pupat funcţia de vicepreşedinte. După ziua de duminică, fratello pierde şi mandatul de consilier, pentru care n-a fost în stare să-şi strângă anul trecut pe vremea asta nici măcar semnăturile de susţinere a candidaturii.
 
Revenind la Banias, fix de la momentul constituirii CJC, în calitate de preşedinte ALDE, acesta face umbră pământului degeaba şi, cum era firesc, problemele din teritoriu au dat pe dinafară, fără a fi gestionate în vreun fel.

Problemele au antrenat după sine nemulţumiri, iar nemulţumirile au condus, firesc, la o „revoltă“, care a culminat cu dizolvarea biroului municipal, unde se aciuaseră protejaţii lui Banias. Printre ei, şi George Fulina, proţăpit în scaunul de director la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri, pe negociere politică. Unde munceşte cu mult spor, mai ales vara, la beach bar-ul familiei, pe plaja de la Mamaia.
 
Mi-amintesc că acest individ, cu activitate politică spre zero, a avut pretenţia să fie primul pe lista de consilieri municipali la ultimele alegeri locale, doar în virtutea faptului că era preşedinte de organizaţie! Rezultatul localelor a fost însă devastator, iar ALDE nu a reuşit să obţină nici măcar un mandat de consilier local. Pentru această „performanţă“ negativă, nu a răspuns nimeni. La scurt timp, le-a fost aruncat colacul de salvare şi s-au trezit, nemeritat, într-un protocol cu PSD şi PMP.
 
Deşi era evident că nu sunt decât nişte atârnători care „trăiesc“ pe spatele PSD, ALDE face două achiziţii politice, una mai contestabilă decât alta. Rezultatul, o campanie pentru parlamentare dezastruoasă, care le-a adus doar un mandat de parlamentar, şi acela la redistribuire.
 
Pretenţii multe, orgolii înalte, valoare subţire. Politica e despre mizerie, dar pe voturi! Evident că, după intrarea oficială la guvernare, alături de PSD, unora le-a crescut nasul atât de mult, că n-au mai văzut gropile! Iar inevitabilul s-a produs. Banias a căzut în nas, la fel şi preşedintele de Medgidia, care ameninţă cu demisia… Demisia din ce? Că pe la partid oricum nu i se simte lipsa, cu care deja şi-a obişnuit colegii. Despre ceilalţi nici nu merită amintit, oricum de ei n-au auzit decât nevestele!
 
Recentele atacuri furibunde între membri ALDE sunt de tot râsul, de vreme ce, luaţi separat, fiecare dintre cei care s-au trezit în această piesă proastă nu valorează cât o ceapă degerată. Nume precum Banias, Fulina, Learciu, Vrabie, Chiru, Tucan etc. trec observate numai prin prisma protocolului de guvernare parafat cu PSD la nivel naţional!

Cum să denunţe vreunul dintre ei acest protocol? În ce noapte a minţii trăiesc unii? În lipsa acelei înţelegeri, toţi băieţii aceştia şi colaboratorii lor ar trebui să se apuce de muncă. Iar munca nu este pentru orice obraz fin!
 
ALDE Constanţa nu a reuşit şi nici nu-şi va putea depăşi condiţia de filială de buzunar, care asistă, neputincioasă, cum, pas cu pas, va fi preluată de PSD. Pentru că cei din urmă n-au nevoie de emoţii create artificial, la drum de seară!
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii