Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Alături de Simona Halep! De multe ori, doar când câştigă

ro

14 Jun, 2018 00:00 1663 Marime text

Râuri-râuri de oameni s-au strâns în ţară pentru a omagia noua campioană Roland Garros 2018 - pe „Simona noastră“.
 
Emoţiile românilor au curs vii, de la mândria naţională revărsată cu dărnicie de Simona asupra noastră, trecând prin amarul amuzament al situaţiei în care i s-a urat „Bun venit în ţara noastră!“ (întâmplător, şi a ei - dar acestea sunt detalii) şi culminând cu indignarea produsă de cei care, inevitabil, s-au aciuat pe lângă campioană având în minte un mult-râvnit transfer de imagine.
 
Dar nu asta facem oare toţi? Nu toţi ne batem pe umerii virtuali hashtag-uind „#teamhalep“, „#hairomania“, „#mandrucasuntroman“ - unde până mai ieri eram dezamăgiţi că ne-am născut aici, în caz că ne întreba Facebook-ul (desigur) la ce ne gândim?
 
Nu toţi uitarăm oare de „#teamhalep“ în anii trecuţi, când Simona, de altfel, se aflase foarte aproape de alte victorii mondiale, dar pe care le ratase „la mustaţă“, să zicem? Nu cumva toţi ne-am solidarizat şi desolidarizat de Simona şi eternul „#teamhalep“ în funcţie de unde o ducea drumul succesului? Nu cumva tuturor ne-au venit în degete cuvinte răutăcioase de fiecare dată când Simona a ratat răsunător vreo victorie? Nu cumva le aveam pregătite şi aveam veninul stocat şi pentru eventualitatea în care finala Roland Garros ar fi fost alta?
 
Chiar aş fi curios să văd câţi din „#teamhalep“ au fost consecvenţi cu admiraţia pentru Simona inclusiv în momentele ei grele.
 
Sunt convins însă că prea puţini.
 
În schimb acum, că Simona e sus, ce ne mai place să ne asociem cu ea şi victoriile sale! Ce ne mai place să ne dăm „#teamhalep“ all the way, să smulgem şi noi din victoria Simonei măcar 1-2 like-uri de la cunoştinţe. Să beneficiem şi noi de transferul de capital emoţional şi de imagine, dacă tot ne aduce aproape realitatea asta virtuală!
 
Iar apoi să mai beneficiem de încă un transfer şi de alte câteva like-uri când ne declarăm indignaţi (căci iar întreabă Facebook, nu-i aşa?) când încearcă şi alţii aceeaşi metodă spre a atrage simpatia publicului - dar mult mai transparent.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii