Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial 2015 va rămâne, dincolo de toate, anul Colectiv

ro

01 Jan, 2016 00:00 3431 Marime text

 
2015 va rămâne, dincolo de toate, anul Colectiv. În noaptea în care timpul s-a oprit, inimile unor oameni frumoşi au încetat să mai bată. A fost anul în care a ars mantia indiferenţei şi ne-am dat seama că nu suntem singuri. Am înţeles că putem fi acolo unii pentru ceilalți. Şi am fost, aşa cum a putut fiecare.
 
Am văzut cum oameni simpli, români de rând cu suflet mare, au stat la cozi imense ca să doneze sânge pentru victime. Am văzut cum artişti din toată ţară şi-au donat creaţiile pentru a-i ajuta pe cei internaţi în spitale şi familiile lor. Zeci de concerte caritabile au fost organizate şi zeci de psihoterapeuți s-au oferit să-i ajute pe supraviețuitori să treacă peste traumele suferite.  
 
2015 a reprezentat şi dovada că presiunea socială funcționează. Indignarea a peste 25.000 de oameni care au ieşit în stradă a dat jos guvernul Ponta. În 2015 am văzut politicieni luați pe sus cu cătușe şi arestaţi preventiv. Mulţi îşi aşteaptă judecata anul acesta. O lecție bună pentru politicieni, mai ales pentru cei care nu vor să iasă în lacrimi din Parlament și să îi aștepte duba poliției.
 
Astăzi este prima pagină goală dintr-o carte cu 365 de pagini. Vă dorim să aveţi un an care să vi se potrivească! Un an pe care să-l puteţi duce cât mai uşor cu putinţă, în care să vă bucuraţi! Să scrieți o poveste frumoasă, căci viitorul aparţine celor care cred în frumusețea viselor lor, după cum spunea Eleanor Roosevelt.
 
La mulţi ani, tuturor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hannibal 10 Jan, 2016 19:30 In asteptarea unui nou editorial ,profit de invitatia de a scrie “ o poveste frumoasa “ pe cea de a zecea pagina de cand a aparut primul editorial pe acest an .Sunt povesti si povesti .Unele de adormit copiiii , altele de adormit ( sau de trezit ) opinia publica . Incep “ povestea “ mea cu un elogiu adus presei si jurnalistilor din Romania , care au demonstrat prin efort si abnegatie ca au inteles rolul pe care-l au in societatea romaneasca . Editorialul ne indeamna sa visam frumos . Nu e rau sa visam , dar s-o facem cu ochii deschisi , pentru ca altfel ne vom trezi ca am ramas doar cu visele si altii cu averile . Doresc , la fel ca multi altii , ca in acest an , jurnalistii sa demonstreze si mai mult ca pana acum , ca au , asa cum spunea Delavrancea “ un ideal in care cred “ . Avem nevoie de ziaristi care sa fie convinsi ca au un rol deosebit in lupta pentru o societate si o viata mai buna . Sa nu ignoram nici faptul ca exista si ziaristi , despre care , tot Delavrancea scria : “ Isi pun sufletul rece si egoist in serviciul oricarei cauze ….ei mint si scornesc , ei defaima ….in acesti asasini morali nu a mai ramas nici un pic de constiinta , nici un pic de raspundere morala . Publicistul convins , pe care natura si imprejurarile il arunca in luptele politice si sociale , poarta o cruce grea , sub care de multe ori cade , victima a eroismului sau “ . Urez redactiei ziarului ZIUA DE CONSTANTA SINCERE FELICITARI SI LA MULTI ANI .