Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descentralizarea. Dragnea o mimează, primarii se vor preface că o primesc

ro

16 Nov, 2013 00:00 1375 Marime text
Vin alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, se gândesc primarii nemulţumiţi de proiectul de lege a descentralizării promovat de Liviu Dragnea... Se gândesc la alegeri şi la puterea lor de a influenţa electoratul într-un sens sau altul. Mobilizăm sau nu populaţia la vot? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor primarilor care nu văd sensul bun al actualei descentralizări, prin care puterea se mută de la Guvern la consiliile judeţene.
Se spune că prin descentralizare se urmăreşte realizarea unui control mai mare al primarilor. Dacă, totuşi, controlul îl vor avea asigurat prin descentralizare, prin primarii, nu puţini la număr, declaraţi incompatibili, guvernanţii şi-au netezit drumul către alegerile din anul 2016, când îi vor da la o parte pe mulţi dintre primarii incomozi sau nedoriţi pentru a-i înlocui cu oameni, care vor răspunde la comanda Centrului şi a judeţelor.
 
Culmea este că vicepremierul a declarat în repetate rânduri că proiectul de lege a descentralizării reuneşte propunerile şefilor de autoritate locală din toată ţară. Cu toate acestea proiectul este renegat de primari, care vorbesc despre descentralizarea lui Dragnea ca despre una mimată şi neadevărată.
Atunci, ne întrebăm, unde se regăsesc în acest proiect propunerile primarilor invocate de Dragnea, dacă aceştia vorbesc despre o descentralizare mimată?
Primarii cer cu insistenţă să aibă acces la resursa financiară, semn că şi această chestiune reprezintă o problemă ce nu şi-a găsit rezolvare. În condiţiile în care, prin descentralizarea lui Dragnea, puterea se concentrează în jurul consiliilor judeţene este greu de crezut că primarii vor avea acces la bani, la dezvoltare...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii