Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii şi senatorii versus oamenii care muncesc o viaţă întreagă. Aveţi grijă pe cine votaţi!

ro

03 Aug, 2016 00:00 2717 Marime text
 

În timp ce unii bătrâni din România îşi duc zilele de azi pe mâine, aproximativ 600 de foşti parlamentari, dintre care 443 sunt foşti deputaţi şi circa 150, foşti senatori, beneficiază, de la 1 august, de pensii speciale. Guvernul a alocat, în acest sens, la rectificarea bugetară, 20 de milioane de lei pentru aceste indemnizaţii speciale. Potrivit calculelor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizaţie specială de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.
 
Să fii deputat sau senator în România este o binecuvântare! Maşină la scară, apartament pus la dispoziţie în capitala ţării, unii cu rude angajate pe funcţii călduţe şi bine plătite, salarii mari, o muncă zilnică ce seamănă mai mult cu un concediu şi câte şi mai câte alte beneficii! Acum, iată, foştii parlamentari, primesc, de la 1 august, şi pensii speciale. Şi asta în condiţiile în care în România sunt bătrâni care, după ce au muncit o viaţă întreagă, primesc câteva sute de lei, sunt tineri care muncesc pe salarii care nici nu ajung la 1.000 de lei, sunt copii din centrele de plasament care nu ştiu gustul unei ciocolate mai scumpe, sunt şomeri care, în lipsa unui loc de muncă, sunt nevoiţi să ia calea străinătăţii.

Să fii deputat sau senator în România înseamnă să-i sfidezi pe cei care te-au votat?

Averi uriaşe, terenuri şi case fără număr, automobile care nici nu mai încap în garaje, conturi bancare în ţară şi străinătate. Şi acum, iată, şi pensii speciale! De ce? Ca viaţa fără griji să continue, ca sfidarea populaţiei să fie şi mai mare?
 
Să fii deputat sau senator în România înseamnă să-i ignori, după ce ai ajuns pe funcţia dorită, pe cei 400.000 de români care au 400 de lei (pensie minimă garantată de stat) şi care o duc extrem de greu, de pe o zi pe alta.
 
Să fii deputat sau senator în România înseamnă să-ţi votezi pensii de lux, să te plimbi cu maşina de serviciu în interes personal, să mergi în concedii exotice, să dormi în timpul şedinţelor parlamentare sau chiar să lipseşti de la acestea în timp ce sunt votate legi importante pentru restul românilor.
 
Se apropie alegerile parlamentare, care se vor desfăşura în această toamnă. Să fim atenţi cui dăm votul nostru, nu de alta, dar ne vom trezi cu alte persoane lacome, gata să treacă peste cadavre, doar pentru a se îmbogăţi!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii