Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De-a dreapta sau de-a stânga legii ANI Cine sunt „căcăcioşii” lui Mazăre?

ro

13 Aug, 2013 00:00 2238 Marime text
Dacă, în contextul modificării legii care reglementează regimul incompatibilităţilor, ne-am raporta la ideologia partidului comunist, partidul ar fi mai presus de lege, nu-i aşa?!? Ne raportăm însă la un lider PSD, în anul de graţie 2013. Mazăre a revenit, ieri, asupra declaraţiilor potrivit cărora Legea ANI este prost făcută şi lipsită de logică, iar cei din Ministerul Justiţiei ar fi, vezi Doamne, „nişte căcăcioşi”.

Că limbajul primarului Constanţei este deosebit de colorat, fiind uneori nevoie de câte un bip pe posturile de televiziune, nu mai reprezintă o noutate. La fel cum nici faptul că, ori de câte ori proiectele nu-i ies aşa cum ar vrea, critică public orice demnitar, sugerându-i demisia, nu mai este o noutate. Să susţii însă că un ministru ar trebui să fie schimbat pentru că a dat aviz negativ unui proiect de lege care i-ar fi salvat pe primarii declaraţi incompatibili - primari preponderent USL - mi se pare de-a dreptul halucinant. Cu alte cuvinte, pentru că nu a înghiţit ca pelicanul propunerea de modificare a legii ANI, propunere ce poartă semnătura vice-premierului Dragnea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, merită o corecţie: schimbarea din funcţie.
Nu cumva legea era deasupra noastră, a tuturor? Nu cumva era ea inclusiv deasupra partidelor politice, a aleşilor locali, a intereselor personale sau de grup?

Admiţând că această controversată Lege ANI ar fi absurdă şi deficitară, cum este posibil ca nimeni, în cei zece ani de la apariţia sa, să nu-i fi adus modificările necesare, astfel încât ea să nu mai fie paradoxală? Cum este posibil ca abia atunci când aproape 1.200 de primari sunt declaraţi incompatibili, să existe reacţie publică faţă de o lege despre care acum spunem că este prost făcută?!? A fost, adică, bine făcută atunci când ea n-a deranjat pe nimeni? În această ordine de idei, o lege, oricare ar fi aceea, este bună doar atunci când nu contravine intereselor şi proiectelor noastre?

Şi dacă Legea ANI este, într-adevăr, proastă, cum de-a respectat-o Mazăre cu sfinţenie atâţia ani? Primarul spune că el nu este afectat datorită faptului că Băsescu l-ar fi învăţat să sufle şi-n iaurt. Şi Nicuşor Constantinescu ar fi trebuit să meargă pe acelaşi principiu, nu-i aşa?!? Căci şi el, ca şi prietenul său, au declarat ani de zile că Băsescu şi „slugoii” lui fac şi dreg. Ar fi trebuit, deci, să sufle ca să nu se frigă. Dar dintre ei a făcut-o doar Mazăre. Nu pentru că s-ar fi temut, nu, ci din respect pentru litera legii. Bine că sunt ăia de la Ministerul Justiţiei „căcăcioşi”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean 27 Aug, 2013 13:05 Mazare este sustinut de alti clovni de la Bucuresti. Cetatenii din Constanta din punctul meu de vedere aduc un mare deserviciu acestei tari votand un astfel de personaj. Este adevarat ca nu avem politicieni adevarati dar asta intrece orice limita de analfabetism,imoralitate etc. Asta este profilul functionarului public. Sigur ca place la inculti, la cei care nu au nimic comun cu educatia, la lepre. Rau este ca si-a promovat si progenitura. Astia nu ar trebui sa mearga pe strada alaturi de cetateni. Si ca sa nu inchei, desi sunt apolitica , il intreb pe domnul neagoe daca Basescu ne-a facut rau ce bine ne-a facut ponta????????????????????
  • c.neagoe 13 Aug, 2013 09:34 Logic, corect , trebuie sa aiba loc alegeri anticipate ; pacat ca nu si la Constanta . Nu pot sa nu spun ca si basescu si mafia securista ne face foarte mult rau.