Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criteriul de desemnare pe liste a rămas gaşca!

ro

30 Apr, 2016 00:00 4361 Marime text
Clasa politică constănţeană nu a reuşit să treacă de etapa de gaşcă nici în acest an electoral. Ce este gaşca? O reunire de persoane fără onorabilitate care-şi împart rolurile şi beneficiile pe principii la fel de neonorabile. Dovadă stau listele pentru consiliile locale şi cel judeţean. Criteriile care ar fi trebuit să stea la baza desemnării unor persoane care pot fi legitimate prin vot de electorat s-au transformat în lista lui Chiţac, lista lui Făgădău, lista Palaz, samd.. acelaşi lucru este valabil şi în cazul listelor de la judeţ ale tuturor partidelor. Astăzi şi la stânga şi la dreapta lucrurile stau aşişderea, iar pluripartidismul nu face altceva decât să inducă şi mai mult în eroare electoratul. Nimic nu mai are profil, consistenţă, istorie, drapel, culori, siglă şi palmares. Nu mai există stânga sau dreapta.

Ăştia sunt mai degrabă de sens giratoriu, pentru ca oricând să revină de unde au plecat. Iar alţii sunt de-a dreptul tuţi. Mai există şi categoria independenţilor, cu rol decorativ sau pe post de iepuri care trebuie să mai rupă din voturi dintr-o parte sau din alta, după cum le-a fost învoiala cu marile partide.
 
Nici în cazul candidaţilor pentru primărie nu am identificat vreun candidat cu un ADN propriu. Astăzi toţi sunt corciţi unii cu alţii, într-un ocean politic dezagreabil. Se poate numi politică o astfel de înşelătorie generalizată?! Nu. Ce se va alege de Constanţa în următorii patru ani numai cu oameni conjuncturali, numai cu fripturişti, oportunişti, în condiţiile în care nimeni nu a mai făcut curăţenie prin primărie de peste 15 ani de zile? Constanţa are nevoie de un lider puternic, curat, necompromis, integru, care să măture gunoaiele adunate în ultima perioadă,  80% din şefii de servicii, regii şi direcţii sunt marionete, aceştia trebuie măturaţi. Incompetenţa este la fel de dăunătoare ca şi corupţia instituţionalizată. Ce fel de reformare ne propun candidaţii la primărie? Să iţi pui oamenii tăi în posturi cheie prin partid se numeste reformă ? Să-ţi îndeşi aceiaşi oameni pe locurile eligibile de pe listele electorale, aşa înseamnă schimbare? M-am pus pentru o clipă în pielea celor care au rămas pe margine, pentru că a intra într-un sistem politic în care nu eşti din gaşcă, înseamnă că n-ai nicio şansă să ajungi într-o poziţie oarecare. Dilema Constanţei este că sunt foarte multe de făcut, dar sunt foarte puţini cei care înţeleg şi se angajează să facă. Nivelul de înţelegere a problemelor este mai în urmă ca acum 10 de ani, iar lipsa de progres a lumii politice constănţene pe mine una, mă strânge. Cum să te reinventezi în 2016 cu oameni care sunt teoretic deja la pensie, nu se poate ca un oraş întreg să nu producă oameni competenţi şi să tot vii cu colegi de partid, de business şi de şcoală, să improvizezi. Am auzit atâtea inepţii rostite în perioada asta de precampanie, atâtea jurăminte fierbinţi către electorat, au făcut atâtea spume când vorbeau unii contra altora, încât deja mă întreb ce mai urmează pentru următoarele 30 de zile... Toţi sunt cinstiţi, pricepuţi, disponibili, drăguţi, respectuoşi, bineintenţionaţi, însă puţini ştiu să spună Tatăl nostru... Asta spune ceva despre fiecare dintre ei. N-am auzit din  gura politicienilor că ei vor fi după alegeri angajaţi ai comunităţii. Toţi vor  să rămână ori vor să devină. Ce? Păi ce-o da Dumnezeu! Primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier, orice, să fie primit! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Partidul DAC 30 Apr, 2016 11:11 Foarte adevărat! Vivat lista.
  • Mihai Mitică 30 Apr, 2016 09:22 Deși întru totul adevărat , nu este decât încă o constatare a mizerabilei realități în care trăim. Nimeni nu cunoaște modul de vindecare , nimeni nu știe să propună măcar atitudinea pe care să o manifestăm față de această realitate și care să fie acceptată de majoritatea oamenilor. Să stăm cu toți acasă și să nu votăm? Să mergem toți la vot și să anulăm votul , în lipsa unor opțiuni valabile? Care să fie atitudinea noastră cu un impact determinant asupra acestor impostori?