Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 1 milion de lei de la Primăria Adamclisi pentru regia condusă de Adrian Gâmbuțeanu (document)

ro

29 Oct, 2014 00:00 2602 Marime text
În urmă cu doar două zile, Primăria Comunei Adamclisi a atribuit un contract de peste 1 milion de lei Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța R.A. De banii aceștia, beneficiarul va trebui să refacă drumurile locale din satele Adamclisi, Zorile, Urluia și DC 31 Zorile - Adamclisi.

Potrivit anunțului cu nr. 151.274/28.10.2014, contractul a fost atribuit în urma procedurii de negociere fără anunț de participare. Din același document mai reiese că valoarea totală finală a contractului este de 1.007.634,94 de lei (fără TVA), acesta fiind finanțat prin H.G. nr. 805/17.09.2014, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, pentru unele unități administrativ-teritoriale, în vederea înlăturării calamităților naturale produse de inundații. Obiectul contractului constă în refacerea infrastructurii locale urmare a calamităților produse în comuna Adamclisi, mai exact refacerea drumurilor locale din satele Adamclisi, Zorile, Urluia și refacerea DC 31 Zorile - Adamclisi.

Beneficiarul contractului, în speță Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța R.A., este instituția subordonată Consiliului Județean Constanța, a cărei conducere „a pus pe fugă“, timp de trei ani, Curtea de Conturi a României (CCR), în încercarea acesteia de a efectua controalele legale. RAJDP nu a fost singura instituție care a avut o astfel de atitudine în relația cu CCR, Consiliul Județean Constanța refuzând, de asemenea, timp de trei ani, controalele acesteia.

După tergiversări îndelungate, auditorii Curţii au reuşit să intre în detaliile actelor emise de CJC şi au scos la iveală „plăţi nelegale“ efectuate către regia condusă de Adrian Gâmbuţeanu (RAJDP), directorul trimis în judecată în stare de libertate în acelaşi dosar în care s-a dispus trimiterea în judecată și a președintelui suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Directorul general al RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, este judecat în prezent sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara fără încuviințarea judecătorilor.

Cât privește primăria care a atribuit contractul, respectiv comuna Adamclisi, aceasta este condusă de Anton Burcea, care, odată cu intrarea în vigoare a ordonanței privind traseismul politic, a anunțat că părăsește PDL, împreună cu patru dintre consilierii locali democrat liberali, înscriindu-se în PSD.

Deloc de neglijat este și faptul că RAJDP se numără printre beneficiarii care au obținut numeroase contracte din bani publici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dana 31 Oct, 2014 10:59 Pai RAJDP este firma statului... mai precis a CJC. Voi scrieti in articol de parca banii se duc in buzunarul unor firme private... E normal ca statul sa-si construiasca singur drumurile. Ai vrea sa le construiasca baetii destepti cu asfaltarile?