Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii la primărie. Ultimele reduceri!

ro

20 Mar, 2012 03:06 2716 Marime text
Ada_codaul.jpgMiron Cozma şi-a lansat partidul la Constanţa. Partidul Social Democrat al Muncitorilor. A anunţat că va exista şi un candidat al acestui partid la Primăria Constanţa.

Partidul lui Dan Diaconescu îşi prezintă într-o veselie candidaţi la primăriile din judeţ. Oameni cu sau fără notorietate, oameni a căror activitate (în cazul în care aceasta există) în administraţia publică locală este execrabilă, dar care vor să se pună la adăpost tocmai în administraţia locală. Unde altundeva mai ai program de la 8.00 la 16.00? În ce altă parte îţi mai permiţi să moţăi, liniştit, la umbra unor contracte dăruite prietenilor? Bun, să nu cădem totuşi în capcana generalizărilor. Nu peste tot este aşa, nu toţi funcţionarii din administraţie sunt puturoşi. Dacă însă sistemul ar funcţiona după principiul meritocraţiei, n-am mai ţine în spate atâţia incompetenţi, iar oamenii ăia care muncesc până noaptea târziu n-ar mai fi nevoiţi să o facă şi pentru nepoţii, finii, soţiile colegilor.

Dar să revenim... Pentru alegerile din iunie se antrenează oameni paraşutaţi în spaţiul public poate doar pentru a accentua aspectul pestriţ al unei clase politice şi aşa destul de... mozaicate. Rejectaţi din alte partide, reciclaţi din alte sisteme. Mai cool de atât nu există, nu poate fi conceput.

Înainte de lichidările de stoc, partidele îşi scot pe piaţă toate produsele, mai mult sau mai puţin politice. Băieţii credincioşi, care s-au făcut mari, care au împărţit mici la petrecerile câmpeneşti, iar înaintea alegerilor au bătut la uşi ca să distribuie căldări, calendare, felicitări, şepci, pixuri, brichete, eventual şorţuri de bucătărie cu sigla partidelor. Foştii primari, foştii sau actualii consilieri locali şi judeţeni care au jucat perfect, timp de patru ani sau chiar mai mult, rolul lui Mutulică. Oameni-păpuşi de paie pentru care limba română e un continuu motiv de încântare, de vreme ce descoperă, în fiecare zi, noi şi noi cuvinte. La vârste destul de înaintate, ce-i drept. Dar nu se pune, aşa e la reduceri, mai nimereşti şi cu defecte! Asistenţii care duc serviete. Păpuşile fidele, cărora nu le pasă de niciun alt bărbat, doar-doar îşi vor îndeplini visul: acela de-a da viaţă clişeului „în spatele unui bărbat puternic se ascunde o femeie şi mai puternică". Stai liniştită, păpuşă, candidaţii care nu ştiu „să vorbeşte corect româneşte" vor lua undeva în jur de 3%. Cel puţin la Constanţa.

Dacă vorbim despre flexibilizarea paradigmelor politicii actuale, pot să recunosc faptul că nu sunt tocmai tolerantă. Nu pentru că n-aş crede în nevoia unei flexibilizări, ci fiindcă prin asta înţeleg nu trocuri ieftine, picanterii indezirabile, crearea a tot soiul de comitete şi comiţii care să îngroaşe rândurile membrilor de partid doar în pragul scrutinului.

Candidaţii la reduceri sunt nişte surogate. Nişte imitaţii. Personaje cu mize politice discutabile. Ne putem bucura din plin de ei în această perioadă. Sunt destul de ieftini şi ajung pentru toată lumea. Atenţie, însă, marfa vândută nu se primeşte înapoi!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sascu 12 Apr, 2012 21:44 care veselie sila noi sa fie mai, mai ,deci astia nu au treaba sub nici un fel cu problemele bucurestiului sau constantei etc.deci suntem de plans daca-i lasam sa-si faca bairamul ca pana acumdaca iilasam atunciaia pe care ii stiti din umbrarad din nou de noi ,sper ca nu vreti detalii care sunt aia ,cand o sa vreti eu le-am gasit si cumva si miscarea