Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania electorală a USL, un circ ieftin

ro

26 May, 2012 02:25 1656 Marime text
Camelia-Balan.jpgUnde este USL-ul, formaţiunea care a promis ţării un viitor mai bun? În judeţul Constanţa, ca şi la nivel naţional, aceasta lipseşte cu desăvârşire. Campania electorală scoate la iveală ceea ce ştiam deja, USL este prezent într-o localitate da, în două-trei ba.

Odată cu data de 11 mai, ziua în care a debutat campania electorală, a început fără preget circul ieftin al făcăturii cu nume de USL. Albul usliştilor nu a rămas imaculat în lupta pentru câştigarea confortabilelor fotolii de primar, el fiind, de cele mai multe ori, mânjit cu galbenul penelist sau cu roşul pesedist. Aşa se face că, în limitele aceleiaşi localităţi, PNL se dovedeşte a fi un adversar de temut al PSD şi viceversa. La alţi câţiva paşi, într-o comună sau într-un oraş învecinat, USL este tartorul care promite mulţumii marea cu sarea şi că va ieşi învingător din lupta cu „balaurul portocaliu". În graniţele aceluiaşi teritoriu cotropit de uslişti, senatorii PNL, PSD şi PC sunt prezentaţi publicului ca senatori... USL. În mod haotic, într-o aceeaşi localitate, dar la intervale de timp diferite, parlamentarii Puterii se recomandă a fi din tabere rivale, respectiv PSD, PC, PNL. În alte comune, aceeaşi actori declară că sunt parte a unei aceeaşi formaţiuni, în speţă USL. Şi dacă în unele zone senatorii, în frunte cu primarii, respectiv candidaţii la şefia autorităţilor locale, cer oamenilor să voteze fie PSD-ul, fie PNL-ul, în alte comune limitrofe cetăţenii sunt îndemnaţi să susţină USL-ul.

Dar nu doar campania electorală a usliştilor este lipsită total de coerenţă. Mesajul electoral este, de asemenea, inconsistent. Politicienii vorbesc oamenilor despre mărirea salariilor şi a pensiilor şi despre un viitor mai bun, iar toate aceste promisiuni de bine sunt puse pe tava electorală şi servite cetăţenilor din judeţ. Demagogii uită însă să menţioneze cu cât vor mări salariile şi pensiile şi cât timp va mai dura până când nivelul de trai al muritorilor de rând se va îmbunătăţi. Şi când te gândeşti cine făgăduieşte naţiunii un viitor mai bun... O formaţiune politică şubrezită de propriile interese şi pe care, fireşte, interesul personal a mânat-o în lupta pentru câştigarea alegerilor electorale. Deşi în aparenţă despărţiţi şi incoerenţi, când va veni vorba să-mpartă ciolanul, nici usliştii nu vor da greş. În acest context, este legitim să ne punem următoarea întrebare: va fi oare în stare USL să ofere ţării un viitor mai bun sau mai degrabă se va crampona de propriile interese şi conflicte interne, aşa cum au făcut-o şi alţii până acum?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii