Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Bucuria de a fi cinefil

ro

13 Mar, 2015 00:00 2416 Marime text
Dacă pentru unii dintre apropiați, opera și teatrul sunt prea alambicate, astăzi vă propun tuturor un exercițiu de regăsire a bucuriei de a frecventa spectacolele cinematografice. Acest obicei cultivă într-un infinit de căi dezvoltarea interiorului nostru tot mai secătuit de resurse. Ne bucurăm de un oraș care beneficiază de această facilitate culturală, însă, spre rușinea noastră, sălile cinematografelor nu sunt suficient de aglomerate pe cât ar trebui. O să exemplific, pe rând, câteva dintre calitățile celor mai populare genuri de filme.

Dramele prezintă catastrofe numai în percepția celor care mereu privesc partea goală a paharului, dar, pentru un individ care își lasă grijile acasă, ele pot veni ca o lecție de viață, prin care acesta poate aprecia cu adevărat cât de norocos este. În astfel de filme poți identifica tipologiile psihologice ale unor apropiați sau ale unor persoane pe care le vei întâlni în viitor, așadar, producția cinematografică își dezvăluie, brusc, o nouă utilitate.
Comediile ne descrețesc tuturor frunțile și sunt veritabile pastile de energie, de care suntem atât de dependenți. Îndrăznesc să afirm că pe lângă nelipsitul măr pe zi, o comedie pe săptămână lungește viață și întărește sănătatea. Comicul de situație, de limbaj, de moravuri, de nume și de caracter ucide răul din noi și alimentează sufletul, așada,r contribuie la un trai individual și colectiv cu mult mai bun.

Filmele de acțiune trebuie să își păstreze caracterul ficțional și să nu pătrundă în viața de zi cu zi. Cei care se înarmează peste noapte pentru a se transforma în justițiari sau supereroi fac cu siguranță parte dintre cei care înțeleg eronat arta cinematografică. Firul acțiunii, efectele speciale și sunetul trebuie să fie doar observate, nu imitate.
Documentarele îmbogățesc și cultivă amatorii de acest gen, pentru că te poartă în epoci demult încheiate, te plimbă în lumi la mii de kilometri distanță sau îți prezintă cele mai bizare obiceiuri ale unor popoare îndepărtate. Este într-adevăr o modalitate autentică de chiul de la actul lecturării unor cărți care au avantajul de a spori imaginația fiecărui cititor, dar care învinge detașat concurența emisiunilor televizate.

Serialele, atât de populare astăzi, subliniază importanța unui personaj singular sau a unuia colectiv pe a cărui existență este bazată toată acțiunea. Unele episoade se succed firesc, pe când altele nu au o legătură atât de strânsă, periodicitate pe o întâlnim și în viața cotidiană.
Nu fac publicitate unui cinematograf anume, dar promovez cu fermitate actul de a cumpăra un bilet și a viziona atent orice film, fie el premiat sau criticat. Chiar dacă un film poate servi drept exemplu pozitiv sau negativ, timpul în cinema nu este niciodată irosit. Fără să fi avut pretenția de a aborda exhaustiv subiectul, le doresc tuturor prietenilor vizionare plăcută!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii