Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bine ai revenit, carantină!

ro

23 Nov, 2020 00:00 2901 Marime text

Noiembrie, 2020. Municipiul Constanța a intrat, din nou, în carantină, ca măsură extremă pentru diminuarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. I s-au alăturat, conștiincioase, alte localități din județ: Agigea, Techirghiol, Năvodari, Medgidia, dar și altele.
 
La începutul lunii, când s-a anunțat o incidență de peste 3,5 la mie, unitățile de învățământ din oraș au intrat în scenariul roșu. Câteva zile mai târziu, s-a dat ordinul ca toate unitățile de învățământ din țară să treacă în online, indiferent care este valoarea incidenței.
 
Ca o paranteză, cu toată la închiderea fizică a grădinițelor, școlilor, liceelor și facultăților din Constanța, incidența cazurilor noi a tot crescut în municipiu, astfel că acum este aproape de 10, față de 3,5 cât era la ăînchiderea unităților de învățământ.
 
Am intrat în carantină, pentru cel puțin două săptămâni, cu posibilitate de prelungire dacă situația nu se remediază.
 
Și nu avem nicio garanție că situația s-ar putea remedia în contextul în care, încă din prima zi de carantină, polițiștii din Constanța au amendat mai multe persoane care se aflau la o terasă din oraș. Nu mai punem la socoteală cetățenii amendați pentru că nu respectau dispozițiile de interzicere a deplasărilor în timpul nopții.
 
Sinceră să fiu, așa-zisul adevăr în această situație total atipică pe care o parcurgem este, cu siguranță, undeva la mijloc: și oamenii au dreptate, pe de o parte, să fie sătuli până peste cap de măsuri care par a fi luate în pripă, dar și autoritățile au dreptatea lor în încercarea de a limita răspândirea virusului.
 
Atâta doar că, privite per ansamblu, măsurile anti-Covid par să se bată cap în cap cu anul electoral pe care îl parcurgem, în tandem cu epidemia:
 
„Nu mergeți fizic la școală, căci vă puteți infecta, ori îi puteți infecta pe ceilalți! Participați, în schimb, la întrunirile electorale, căci acolo sunteți în siguranță. Acolo, și la vot! Vă așteptăm să votați, în școlile pe care le-am închis pentru că v-ați fi putut infecta. Veniți, că în ziua de votare virusul nu circulă. Nici pe 27 septembrie (când au fost localele) și nici pe 6 decembrie (când vor fi parlamentarele)“, ar putea parafraza un rău-voitor măsurile din ultimele luni.
 
Și cred că mulți sunt cei care ar putea să-i dea dreptate rău-voitorului.
 
Citește și:

Constanța:
În plină carantină, șase persoane serveau masa pe terasa unui local. A intervenit poliția

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii