Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale. Un alt calcul... Băsescu rezistă!

ro

14 Jun, 2012 01:00 1872 Marime text

lavinia_noua_buna.jpgSuntem în anul Caragiale, am trăit o campanie electorală a la Caragiale şi rezultate pe măsură. M-am tot întrebat de ce şi-o fi ales Caragiale personajele tocmai dintre politicienii liberali şi conservatori ai vremii.

Se pare că unele metehne sunt „de partid", iar astea mor cel mai greu. Priveam deunăzi declaraţiile liberalilor care nu mai sunt atât de grăbiţi să dea o lege împotriva migraţiei politice şi nu mai sunt atât de porniţi nici pe UNPR, care nu a intrat în parlament pe baza unui vot popular. Şi când mă gândesc că unii chiar au crezut sincer în ianuarie că USL-ul la putere va însemna altceva... Nişte papagali!

Dar să ne întoarcem la ale noastre... USL are o problemă cu capra vecinului, care riscă să se întoarcă împotriva ei. I-am auzit vorbind despre faptul că Băsescu n-are mai multă popularitate de 10% şi că ar trebui să plece. Eu i-aş întreba cât de reprezentativi sunt ei, „oamenii momentului", de vreme ce la alegerile locale au reuşit doar la grămadă să facă aproape 49% din voturile romanilor care au mers la urne.

Tare aş vrea să se încumete televiziunile de partid să realizeze pe bune un sondaj, ca să ne facem o idee cam câţi români ar vota cu Ponta... Dacă au câştigat acum, nu înseamnă că-i reprezintă pe toţi românii! Mai există un calcul pe care doar puţini s-au încumetat să-l facă, din care rezultă că USL a obţinut de fapt 25% din voturile celor cu drept de a vota în România. Vorbim totuşi de un vot pentru administraţiile locale, nu pentru Parlament. Spre dezamăgirea „prietenilor" din USL trebuie să vă reamintesc că votul a fost în realitate unul împotriva PDL şi nu pro USL, cele două partide obţinând de fapt, la general, cam tot cât au obţinut şi în 2008. Aşadar, legitimitatea politică nu vă este deplină în acest moment, va fi dacă românii vot vota roşu şi la generale, ceea ce mi-e greu să cred.

Anunţata revenire a preşedintelui în viaţa publică, pentru mine se traduce printr-o negociere dură cu Ponta şi compania. Evit să spun război, pentru că orice război presupune victime. Obrăzniciei şi impertinenţei trebuie să i se răspundă la fel. Asta a făcut preşedintele. Ce mai ştie Băsescu? Faptul că doar cu 49%, cât a obţinut acum la locale la votul politic, USL nu mai poate demite pe nimeni! Le-ar trebui cel puţin 60% ca să se ia la trântă cu preşedintele şi nici atunci nu vor putea fi siguri de o reuşită!!! Practic au pierdut la votul politic, deşi au câştigat la mandatele de primari şi de consilii judeţene. Acest lucru şi nu numai ar trebui să le dea de gândit: cu scorul astă nu mai pupă guvernare după parlamentare!!!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii