Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie termenul limită pentru plăţile anticipate aferente trimestrului III 2017. Ce taxe trebuie achitate

ro

18 Sep, 2017 16:17 1954 Marime text
Data de 25 septembrie 2017 constituie termen pentru plăţile anticipate aferente trimestrului III 2017 cu titlu de impozit pe venit, contribuţii de asigurări sociale şi contribuţii de asigurări sociale de sănătate în cazul contribuabililor care realizează venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor.
         
Plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale se efectuează pe codul numeric personal al contribuabililor  persoane fizice  în numerar sau prin intermediul POS-urilor, la trezoreria unităţii fiscale în raza căreia au domiciliul, sau prin ordin de plată.
        
Excepţie de la plata la termenul menţionat fac persoanele fizice pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor realizate din arendarea bunurilor agricole şi închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală. De asemenea, fac excepţie de la plată, persoanele fizice care realizează  venituri din activităţi agricole pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit.
          
Calendarul complet al obligaţiilor declarative şi de plată aferent lunii septembrie 2017 poate fi consultat pe site-ul ANAF la adresa www.anaf.ro - Legislaţie persoane juridice. 
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii