Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarii rețelei medicale „Regina Maria” cumpără magazinele Profi

ro

09 Feb, 2017 18:41 4475 Marime text
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MEP Retail Investments SRL preia Profi Rom Food SRL, cu o valoare de 533 milioane euro.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.


Cumpărătorul este fondul de investiții Mid Europa care deține și rețeaua de clinici Regina Maria. 

„Profi Rom Food SRL are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun (supermarketuri). MEP Retail Investments SRL este o companie înființată în luna noiembrie 2016, având ca obiect principal de activitate consultanță în management și afaceri. MEP Retail Investments este parte a grupului de investiții de capital privat Mid Europa Partners”, se mai arată în comunicatul citat.


În noiembrie anul trecut, fondul de investiții Mid Europa a semnat acordul de preluare a rețelei de magazine Profi de la Enterprise Investors, pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc.

Citește și

Lanțul de magazine Profi ar fi fost vândut!

În 2016, Profi a deschis 134 de magazine noi și a ajuns la 500 de magazine, iar pentru 2017 plusează și vrea să deschidă 200 de supermarketuri noi. Acestea vor aduce un plus între 3.000 și 3.600 de angajați noi, dar și extinderea capacităților logistice, inclusiv cu un depozit nou, de 20.000 metri pătrați, în zona Moldovei, la Roman.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii