Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procedura de preluare a Vestmoldtransgaz finalizată de SNTGN Transgaz SA. Încep lucrările pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

ro

07 Sep, 2018 16:49 1750 Marime text
SNTGN Transgaz SA, în calitate de asociat unic al subsidiarei sale din Republica Moldova, Eurotransgaz SRL, salută finalizarea procesului de privatizare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz, consfințit prin semnarea, la data de 28 martie 2018, de către Eurotransgaz și autoritățile de la Chișinău a contractului de vânzare-cumpărare a complexului patrimonial unic al Î.S Vestmoldtransgaz, transmite Transgaz.

“Finalizarea avut loc în acord cu calendarul tranzacției convenit prin contract și cu deciziile acționarilor noștri, exprimate în organele corporative ale societății, fiind rezultatul unui proces extrem de complex de  îndeplinire a condițiilor necesare pentru realizarea acesteia, care a implicat alocarea de eforturi substanțiale de către ambele părți. Ne exprimăm aprecierea pentru maniera profesionistă și eficientă în care  autoritățile din Republica Moldova au înțeles să inițieze, să conduca și să susțină acest proiect”, a declarat Directorul General al Transgaz, Ion Sterian.

Prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chișinău, care va contribui la creșterea securității energetice a Republicii Moldova, diversificând sursele de aprovizionare cu gaz pentru piața  internă, odată cu interconectarea la infrastructura europeană de transport gaze naturale, privatizarea Vestmoldtransgaz reprezintă un moment istoric atât pentru piața de gaze naturale din Republica Moldova, cât și pentru relațiile dintre cele două state. 

De asemenea, prin realizarea și operarea acestui proiect, care va conduce la extinderea activității Transgaz în Republica Moldova, Transgaz își va reconfirma statutul de jucător regional. 

“În perioada imediat următoare, în calitate de asociat unic al Eurotransgaz, ne vom asigura de îndeplinirea pașilor prealabili începerii lucrărilor de construire a gazoductului, constând în finalizarea reorganizării  untității privatizate și de lansarea, în acord cu legislația Republicii Moldova, a procedurilor de achiziții a lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea gazoductului”, a mai afirmat Directorul General al Transgaz, Ion Sterian.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu
respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii