Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul a făcut prima schimbare în conducerea Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

ro

13 Nov, 2017 20:46 3934 Marime text
În urmă cu puțin timp, a fost publicată în Mmonitorul Oficial al României numărul 891 decizia semnată de primul ministru al României Mihai Tudose, prin care Constantin Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.
 

În același monitor a fost publicată și decizia prin care Iulian Offenberg a fost numit pe postul rămas liber.

Totodată, Vasile Gușatu a fost numit vicepreședinte, cu rang de suibsecretar de stat la aceeași autoritate. 


Reamintim că, prin decizia cu numărul 632, publicată în Monitorul Oficial al României parta I numărul 784, din 4 octombrie 2017, Iulian Offenberg, a fost numit vicepreședinte al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Tot atunci a fost numit, prin decizia 633, publicată în același Monitor Oficial, și cel de-al doilea vicepreședinte al autorității menționate, acesta fiind Iulian Cliseru.

Totodată, în Monitorul Oficial al României partea I, numărul 768 din 27 septembrie, a fost publicată Hotărârea Guvernului României 688/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.
 
Actul normativ la care facem referire vine ca o completare Deciziei nr. 365/2017, din 24 aprilie anul acesta, semnată de premierul de atunci Sorin Grindeanu, privind numirea lui Constantin Gheorghe în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, dar și a completării Legii nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.
 
Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.
 

Sediul principal al ACROPO este în Constanța, iar cel secundar în municipiul București.


Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanta
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii