Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor „Dacă nu investim în Portul Constanța, în câțiva ani va ajunge obiectiv turistic“

ro

10 Jun, 2020 07:47 3016 Marime text
•    Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat, în cadrul unei emisiuni transmise pe postul B1 TV și citate pe Agerpres, că ar trebui investit în Portul Constanța, în ce privește conexiunea rutieră și feroviară cu portul și dezvoltarea infrastructurii de transport pe Dunăre. În caz contrar, portul va fi obiectiv turistic, în câțiva ani, susține Bode.

Iată declarația ministrului, în contextul amintit anterior: „Portul Constanţa astăzi are o poziţie strategică. Dacă în următorii ani nu investim în Portul Constanţa, dacă nu investim în conexiunea rutieră şi feroviară cu portul, dacă nu dezvoltăm infrastructura de transport pe Dunăre, Portul Constanţa în câţiva ani de zile va fi obiectiv turistic, pentru că tot ce înseamnă transport pe zona de nord ne ocoleşte, iar China vine agresiv prin zona de sud. Investesc foarte mult şi ne ocolesc şi va ocoli această rută de sud dacă nu ştim să valorificăm poziţia strategică, conexiunea cu Dunărea, conexiunea la infrastructura feroviară şi rutieră europeană“.

Totodată, conform sursei citate, întrebat dacă Guvernul intenţionează să vândă mai multe companii de stat, printre care şi Portul Constanţa, după cum au afirmat anumite voci din opoziţie, ministrul Transporturilor a răspuns: „Exclus!“.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii